Woningbouw op oude Karweilocatie in Voorstad-oost

Op de oude Karweilocatie aan de Weseperstraat in Voorstad-Oost moeten 37 nieuwe woningen komen. Voor de ontwikkeling van de oude Karweilocatie heeft de gemeente een intentieovereenkomst gesloten met ontwikkelaar EFY-Group. De komende maanden gaat de ontwikkelaar de verdere haalbaarheid onderzoeken.

Wethouder Rob de Geest: “Woningbouw op de oude Karweilocatie is goed nieuws voor de stad en een mooie kwalitatieve toevoeging voor dit deel van de wijk Voorstad-Oost. Met deze ontwikkeling kunnen we het zogenaamde ‘Karwei-kwadrant’ volledig omvormen tot woningbouw.”

Karwei-kwadrant

De oude Karweilocatie in Voorstad-Oost is het derde en laatste deel van het Karwei-kwadrant dat een nieuwe toekomst krijgt. Dit kwadrant bestaat verder uit Zandhuis & Zwart en de oude Bouwbasic-locatie.

Woningbouw
Op de oude Karweilocatie moeten 33 appartementen in de sociale koop- en middeldure huursector komen. In het plan is ook ruimte voor 4 woningen in de vrije koopsector.

Voorstad-Oost

De wijk Voorstad-Oost onderging in de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie. Op de oude T&D-locatie maakten fabrieksgebouwen enkele jaren geleden plaats voor nieuwe woningen en speelvoorzieningen. De herontwikkeling van het Karwei-kwadrant is een belangrijke vervolgstap in de herontwikkeling van de wijk.

De komende maanden gaat de ontwikkelaar de verdere haalbaarheid onderzoeken. Daarna wordt een nota van uitgangspunten opgesteld. Deze dient als basis voor de verdere uitwerking in het bestemmingsplan. De daadwerkelijke bouw start naar verwachting in 2023.

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...