Heel Hardenberg helpt mee met ‘Snerttijd’

Ronde Tafel 79 Noord Salland (RT79) startte op 1 februari met de verkoop van snert. In deze ‘snerttijd’ willen zij samen met de Hardenbergse samenleving strijden tegen eenzaamheid en wordt met de opbrengst een gezellige middag georganiseerd voor ouderen in de gemeente Hardenberg. Door snert te kopen, worden niet alleen ouderen in de gemeente ondersteund, maar ook verenigingen, scholen en sportclubs. Per verkochte liter gaat er €2,50 naar de gekozen organisatie. Langzamerhand kleurt Hardenberg groen en staat de snertmeter al ruim boven de 2000 liter.

Heerlijke competitie
De strijd is losgebarsten tussen de (sport)verenigingen en scholen. “Geweldig om te zien hoe er een ‘groene’ competitie is ontstaan tussen verenigingen en scholen. Via appjes, nieuwsbrieven en mailingen wordt opgeroepen om snert te kopen. Natuurlijk met als belangrijkste doel om samen te strijden tegen eenzaamheid, maar ook om de school of vereniging te ondersteunen!”, aldus Matthijs van de Berg van RT79.

Kinderen helpen mee
Ook kinderen zijn betrokken bij de actie. “Kinderen kleuren letterlijk Hardenberg groen door ‘snert’kleurplaten, die zij via de school ontvangen, in te kleuren en af te geven in één van de verzorgingshuizen binnen de gemeente Hardenberg. Jong én oud helpen dus mee!”, vertelt Herbert Oldehinkel van RT79.

Snertkar rijdt langs ondernemers
Voor ondernemers die hun bijdrage willen leveren en de actie ondersteunen, zijn er een speciale ‘Snert’ pakketten samengesteld. Bestellingen van 50 liter of meer worden (per liter verpakt) gratis bezorgd op de zaak. De speciale ‘snertkar’ bezorgd in een straal van 50 km rondom Hardenberg. Kijk voor meer informatie op www.snerttijd.nl/zakelijk.

Landelijke Ronde tafel helpt mee
Na het enthousiasme in Hardenberg wordt de ‘Snertactie’ nu ook landelijk opgepakt binnen de Nederlandse Tafel. Voor elk van de 195 tafelrondes in Nederland heeft de RT79 een speciaal “snertpannetje” samengesteld. “Prachtig om onze lokale daadkracht landelijk te laten zien”, aldus Arend Hofsink van RT79.

Snert bestellen
Via de website www.snerttijd.nl kan iedereen een portie snert bestellen en uiteraard uitgebreide informatie vinden over het project ‘Snerttijd’.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...