Gratis op dinsdag naar Museum De Waag voor inwoners van Deventer

Speciaal voor alle inwoners van Deventer en omgeving opent Museum De Waag op dinsdagen gratis de deuren. Met de vrije entree vanaf dinsdag 28 februari aanstaande wil het museum Deventenaren de kans bieden om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de lokale geschiedenis en gemeentelijke erfgoedcollectie.

Op de begane grond van Museum De Waag is tot en mei 31 mei aanstaande de tentoonstelling #DeventerVerhalen te zien. In de nieuwste tentoonstelling van het museum staan bijzondere en intrigerende verhalen, objecten en foto’s over ‘gewone’ Deventenaren centraal. Tot het einde van de verhalententoonstelling zet het museum elke dinsdag de deuren wagenwijd open voor het publiek.

Unieke verhalen uit Deventer
De tentoonstelling van Museum De Waag is onderdeel van het gelijknamige verhalenproject. Dat project is vorig jaar door erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en Bibliotheek Deventer geïnitieerd. De verhalen in De Waag laten zien wat persoonlijke levensverhalen zeggen over de geschiedenis en identiteit van Deventer. Het doel van het verhalenproject is om Deventenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over hun persoonlijke verbinding met stad, dorp of wijk en zo het echte Deventer gevoel vast te leggen in verhalen.

Alle verhalen zijn verzameld door vrijwilligers en als tekst, foto, podcast of video te vinden op deventerverhalen.nl. Meer informatie over een bezoek aan De Waag is te vinden op de website www.museumdewaag.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...