Winterwaarschuwing: Gemeente Raalte neemt maatregelen tegen woninginbraken

In de wintermaanden neemt het aantal woninginbraken toe, blijkt uit cijfers van de politie. Ook in de gemeente Raalte is dit het geval. Deze week start de Blauwe Voetjesactie, waarin politieagenten onaangekondigd de wijk ingaan en kijken naar woningen en schuurtjes alsof ze potentiële inbrekers zijn.

Waarnemend burgemeester Arco Hofland van de Gemeente Raalte erkent het probleem en wil hier graag samen met de inwoners en wijkagenten in de regio scherp op blijven. “Een inbraak kan een grote impact hebben op je leven. Het tast je gevoel van veiligheid aan. Let deze maanden daarom extra goed op”, aldus waarnemend burgemeester Arco Hofland.

“Op Boevenpad”
De ‘Blauwe voetjesactie” van de politie is een landelijke actie om bewoners alerter te maken rondom inbraakbeveiliging. Als de agenten gemakkelijk binnen kunnen komen, laten ze zogenaamde ‘voetjes’ achter in de vorm van papieren schoenafdrukken met daarop de tekst: “Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn.” Agenten zullen ook met aanwezige bewoners spreken en hen voorzien van tips en preventieadvies.

Wijkagent Mark Menzo geeft aan dat mensen vooral niet moeten aarzelen als ze een verdachte situatie opmerken. “We komen liever tien keer te vaak, dan één keer te laat,” is zijn motto. Hij geeft nog een aantal tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Investeer in goede verlichting
Naast het laten branden van een lamp als je niet thuis bent, is het ook nuttig om buitenverlichting te installeren. Goede verlichting rondom je huis kan inbrekers ontmoedigen. Je kunt hiervoor gebruik maken van tijdschakelaars. Zo lijkt het alsof er altijd iemand thuis is.

Gebruik beveiligingscamera’s
Zichtbare beveiligingscamera’s kunnen een afschrikkende werking hebben op potentiële inbrekers. Zorg ervoor dat de camera’s goed zichtbaar zijn bij de ingang(en) van je huis.

Hang-en sluitwerk
Zorg voor degelijke sloten op zowel deuren als ramen. Overweeg het gebruik van extra beveiligingsmaatregelen, zoals veiligheidsbeslag en anti-inbraakstrips.

Buurtpreventie
Ken je buren en informeer elkaar bij verdachte situaties. Samenwerking met buren kan de algehele veiligheid in de buurt vergroten. Gebruik maken van een buurtapp om elkaar te attenderen kan hiervoor een goed hulpmiddel zijn.

Berg waardevolle spullen op
Zorg ervoor dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn vanaf buiten. Gebruik gordijnen of jaloezieën om de inkijk in je huis te beperken.

Salland1 ging eerder dit jaar met wijkagent Tino Pluimers van politie IJsselland op pad. Kijk hieronder naar de video over de Dag tegen de Woningbraak.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...