Het is bijna zover: Raalte weer op glad ijs

De Grote Markt is nu nog leeg, maar volgende week wordt Raalte On Ice voor de 5e editie opgebouwd. Het jaarlijkse ijsevenement is al niet meer weg te denken uit het centrum in de kerstvakantie. Dit jaar worden de activiteiten uitgebreid met een heuse pubquiz.

Bestuurslid Roné van der Vliet kijkt uit naar de komende editie: “Het doet wel wat, zeker na de verbouwing van het centrum. Het was even een uitdaging qua afmetingen tussen al die nieuwe plantenbakken, maar het is gelukt.”

Curling erg populair
“We zien een groei aan populariteit van de curling-competitie. Dit jaar hebben zich al 60 teams ingeschreven. Dit zijn er al twintig meer dan vorig jaar. Ook hebben we dit jaar de mogelijkheid voor aparte teams om te gaan curlen. Met je straat of met een groep vrienden. Dit in combinatie met een hapje en een drankje in de IJsbar. Het werd vorig jaar ook nog lang gezellig, vooral na de sportiviteit”, aldus Van der Vliet.
Nieuw dit jaar is de pubquiz. Roné van der Vliet is erg tevreden met deze uitbreiding: “Naast de live muziek zorgt dit voor extra gezelligheid in het ijscafé.”
Wil je meedoen? Meld je dan aan via de website.

Foto door: Raalte on Ice

Veiligheid
Vorig jaar spraken we met één van de ijsmeesters. Die gaf aan dat er regelmatig vernielingen werden aangericht op de baan, een domper op de sportieve vreugde.
De organisatie heeft naar aanleiding hiervan besloten 24/7 camerabewaking te regelen. “Bij meldingen van vandalisme volgen er consequenties. Een beetje baldadigheid begrijpen we, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven voor iedereen”, geeft Roné van Vliet aan.

Schaatsen voor iedereen
Schaatsen moet mogelijk zijn voor ieder kind. Daarom heeft de organisatie kaarten tegen een gereduceerd tarief aangeboden bij Leergeld Salland, ten behoeve van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Coördinator van Leergeld Salland Carola Beumer: “We hebben nauw contact met het bestuur en zijn blij dat zij dit mogelijk maken.”
Ieder jaar organiseert Raalte On Ice ook het schoolschaatsen, daar doen ook al veel kinderen aan mee. De beginselen worden door een ervaren schaatser uitgelegd, zodat kinderen dit onder de knie krijgen en zich al snel kunnen redden op de baan.

Pubquiz
Nieuw dit jaar is de pubquiz. Roné van der Vliet is erg tevreden met deze uitbreiding: “Naast de live muziek zorgt dit voor extra gezelligheid in het ijscafé.”
Wil je meedoen? Meld je dan aan via de website.

Opbouw en spectaculaire opening
Van der Vliet heeft het allemaal goed gepland met het team, dat bestaat uit een vast bestuur en een aantal trouwe vrijwilligers. “Het is een geoliede machine geworden, maandag starten we met het opbouwen van de tent en de ondervloer, woensdag wordt de ijsvloer opgebouwd, met elementen wordt deze aan elkaar gekoppeld. Je moet het zien als een soort koelkast. Daarna wordt het water opgevroren. Frank Elders, bekend als ervaren totaalinstallateur in Raalte, verzorgt dit al jaren en weet van de hoed en de rand qua techiek,” vertelt Roné.
De IJsbaan wordt feestelijk geopend op 8 december om 19.30 uur. Daarna is er een mogelijkheid om vrij te schaatsen van 19.45 tot 21.00. De baan is de hele kerstvakantie open van 8 december tot 7 januari. Kijk voor de volledige agenda op de website voor meer informatie en de andere activiteiten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...