Tamelijk koud en kalm decemberweekend

Het overwegend koude weer houdt ook in het weekend nog aan waarbij het in de nachten meest licht vriest. Op een enkele stek is ook matige vorst mogelijk, rond -5 graden. Overdag komt de temperatuur enkele graden boven nul uit. Er staat weinig wind met een voorkeur voor de zuidelijke hoek. Ook zien we de lage decemberzon regelmatig schijnen in Salland. Begin nieuwe week neemt de kans op sneeuwval toe en blijft het nog even kwakkelweer. Vanaf 7 of 8 december wordt het waarschijnlijk minder koud in Salland, maar er is nog steeds een kans dat de winterkou zich langer weet te handhaven in de omgeving van Nederland.

Koude start weerkundige winter  

Vrijdag startte koud doordat in de vroege ochtend vrieslucht vanuit het noordoosten binnenkwam. Bij Leeuwarden werd zelfs strenge vorst waargenomen boven een sneeuwveld. Het vroor er 10 graden! Heino KNMI mat ruim 2 graden vorst rond koffietijd met nog steeds een gebroken sneeuwlandschap.

Vrijdagmiddag blijft het nog enige tijd vriezen in Salland en de temperatuur komt waarschijnlijk niet of amper boven nul uit. Doordat er weinig wind staat uit noordoost voelt het niet extra koud aan buiten.

Zaterdag en zondag rustig winterweer

Het weekend verloopt nagenoeg droog in Overijssel en het blijft zonder meer licht winters. Een enkele verdwaalde bui met sneeuw zou wellicht nog even een witte surprise kunnen geven. Naast regelmatig zonnige momenten zijn er ook flinke wolkenvelden op zaterdag en zondag.

Op maandag komt er waarschijnlijk sneeuwval vanuit het zuidwesten wanneer een eerste poging van  zachte luchtinlaat zich voordoet. De prille decemberkou geeft zich niet snel gewonnen.

Vooruitzichten tot 13 december

Tot en met begin, of medio komende week blijft het sowieso vrij koud in Overijssel. Vanaf 7 december zou een depressiedoorbraak voor beduidend milder weer kunnen gaan zorgen, maar het is nog steeds mogelijk dat we wat langer met het koude regime blijven zitten. Dat de zachte oceaanlucht uiteindelijk terreinwinst boekt is natuurlijk vrij groot in dit land.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...