Wel Thuis maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Wel Thuis maakt kans op Appeltje van Oranje 2021


Publiek kan vanaf vandaag stemmen op favorieten

Wel Thuis, een project van WerV, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. En vanaf 11 januari kan het Nederlandse publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Wel Thuis als favoriet. WerV ondersteunt en stimuleert alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Het uitgangspunt is: iedereen doet mee in de maatschappij!

Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar: Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Wel Thuis

Wel Thuis zorgt ervoor dat mensen die worden behandeld, perspectief ervaren. Zij doen dit door actief in te zetten op de verbinding tussen zorg en welzijn. Tijdens de behandeling gaan vrijwillige welzijnscoaches met mensen in gesprek over wat zij nodig hebben om in de thuissituatie richting te geven aan hun leven. Waar nodig bieden zij ondersteuning, bijvoorbeeld bij het vinden van zinvolle daginvulling of hulp bij financiën. Wel Thuis slaat de brug naar de samenleving.
Stemmen op Wel Thuis kan via: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/wel-thuis

Koningin Máxima

De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...