Ook voor de Wiejese Diekdaegen 2020 valt het doek

 Tot grote spijt heeft het bestuur van de Wiejese Diekdaegen moeten besluiten dat de editie van 2020 door de coronacrisis niet doorgaat. Het nieuws dat er in Nederland geen grote evenementen mogen worden gehouden zolang er geen vaccin is, was de nekslag.

“Achter de schermen hebben we tot begin mei doorgewerkt om klaar te zijn als we groen licht kregen, maar het heeft niet mogen baten”, aldus de zeer teleurgestelde voorzitter Jeroen Demmers. “We vinden het heel zuur, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de Wijhese middenstand en de bezoekers. Vorige maand was er nog even een lichtpuntje toen werd bekendgemaakt dat grote evenementen tot 1 september niet waren toegestaan. De Wiejese Diekdaegen stonden gepland voor 3, 4, 5 en 6 september, waardoor we hoop hadden net de dans te ontspringen.”

Dat zou hebben betekend dat de Wiejese Diekdaegen als één van de weinige feesten in de regio door had kunnen gaan. “Het is echter nu echt niet verantwoord een evenement te houden waar zo’n tienduizend bezoekers komen”, snapt ook Demmers. “We blijven alert en gaan kijken of we, zodra het kan, weer wat kunnen organiseren. Zo niet, dan gaan we voor de volgende editie in september 2021.”

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...