Lettele ontvangt de meeste kerstkaarten in Salland

Inwoners van Lettele ontvangen de meeste kerstkaarten, niet alleen in Salland, maar in heel Overijssel. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go. Ook blijkt dat niet iedereen in Nederland zijn kerstboom op zal zetten, en dat veel mensen het eigenlijk helemaal niet zo hebben met kerst.

Van alle provincies ontvangen inwoners van Flevoland net als vorig jaar gemiddeld de meeste kerstkaarten. Waar de brievenbus het minst vaak kleppert in de kerstperiode? Dat is in Zuid-Holland. Inwoners van deze provincie krijgen gemiddeld de minste kerstkaarten op de mat. Als het gaat om het versturen van kaartjes is men in Friesland het meest fanatiek. Zeeland volgt op de tweede plek.

Kerst in Salland
Dat Lettele de meeste kerstkaarten ontvangt is bekend, maar hoe zit het in de rest van Salland?

Dit is de top drie:
De drie plaatsen die de meeste kerstkaarten in ontvangst hebben genomen zijn Lettele, Marle en Laag Zuthem. De drie plaatsen die het meest verstuurd hebben zijn Colmschate, Welsum en Nieuw Heeten.

Kerstgevoel van Nederlanders
Daarnaast werd er onderzoek gedaan naar het kerstgevoel van Nederlanders. Hiervoor werden ruim 1.000 Nederlanders ondervraagd. Wat blijkt: 53% van de respondenten vindt het niet erg om de kerst aan zich voorbij te laten gaan. Gelukkig is er ook nog 25% die het hele jaar uitkijkt naar kerst en noemt ruim 16% zichzelf een echte kerstfan.

Wel of geen boom 
Wanneer Nederlanders aan kerst denken, denken ze ook aan een kerstboom vol lichtjes en kerstballen. Toch geeft een op de vijf Nederlanders aan dit jaar geen kerstboom in huis te nemen. Ruim 55% kiest wel voor een boom, maar niet voor een echte. Waar Nederlanders tijdens kerst het meeste behoefte aan hebben? Gezellig samenzijn met vrienden en familie. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dit het leukste te vinden aan de kerstdagen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...