Jan Schokker: Meer betrokkenheid van Jumbo bij Raalte

GemeenteBelangen Raalte vindt dat landelijke ketens die zich in Raalte vestigen meer betrokkenheid moeten tonen bij de lokale gemeenschap. Daarom heeft GB vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld daar serieus werk van te maken.

Door Jan Schokker

GemeenteBelangen is blij dat Raalte een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor landelijke ketens en ondernemingen. Maar we maken ons al geruime tijd zorgen over de lokale betrokkenheid van deze ondernemingen. We zien bij bijvoorbeeld het distributiecentrum van de Jumbo dat het werven van personeel en het regelen van huisvesting voor hen, uitbesteed wordt aan derden, met de opdracht het zo goedkoop en efficiënt mogelijk te organiseren.

Landelijke ketens die zich in Raalte vestigen zouden veel meer oog moeten hebben voor Raalte en haar inwoners. Dit zou tot uiting moeten komen in het personeelsbeleid. Bijvoorbeeld door mensen uit de regio aan te nemen, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Landelijke ketens zouden ook lokale initiatieven van verengingen en clubs veel meer moeten steunen. Dus niet alleen maar profiteren van de voordelen die Raalte biedt, maar ook bereid zijn te kijken naar het wel en wee van Raalte en haar inwoners.

Gemeente Belangen vindt dat het college hierover met Jumbo in gesprek moet. B&W moet hen wijzen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarover concrete afspraken proberen te maken.

Bij de komst van Jumbo hebben we al gewaarschuwd voor de te verwachten problemen voor huisvesting omdat dat logischerwijs gepaard gaat bij het aantrekken van veel arbeidsmigranten.

Het college heeft GemeenteBelangen destijds toegezegd met de directie van Jumbo hierover in gesprek te gaan. Ook om te kijken in hoeverre het inzetten van lokale mensen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kon worden bevorderd. We willen van het college weten of die gesprekken gevoerd zijn en wat de resultaten zijn.

 

Het bericht Jan Schokker: Meer betrokkenheid van Jumbo bij Raalte verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...