We willen meer ruimte voor lopen!

We moeten meer gaan lopen. Dat vinden ruim dertig overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Lopen is beter voor je zelf, maar ook voor drukte op de weg en dus voor de leefbaarheid. Wie wel eens in de bus zit zal het beamen dat er soms mensen instappen die twee haltes verder er weer uitgaan. Alleen wachten op de bus duurt al langer dan dat stukje even te lopen….

Het platform Ruimte voor Lopen zegt dat meer lopen de verkeersdruk ontlast en dat je daardoor ook minder beslag legt op schaarse ruimte. Lopen “draagt bij aan de strijd tegen bewegingsarmoede en stress gerelateerde klachten. Daarnaast maakt ruimte voor lopen de omgeving leefbaar, omdat het prettig toeven is in loopvriendelijke gebieden. Daarmee bevordert het ontmoeting en zelfredzaamheid, zeker ook voor kinderen, ouderen en mindervaliden.”

De kerndoelen
Kerndoelen zijn:
1. Lopen heeft een positief imago en wordt gestimuleerd.
2. De omgeving biedt gelegenheid en nodigt uit om veilig te lopen.
3. Lopen is een vanzelfsprekend en integraal onderdeel van beleid, ontwerp en beheer.

Het platform Ruimte voor Lopen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet en CROW. Inmiddels zijn meer dan 30 partners bij het platform aangesloten waaronder ANWB, de Overijsselse afdeling voor Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Zwolle, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en Staatsbosbeheer. Organisaties die zich ook willen aansluiten, zijn van harte uitgenodigd.

Meer informatie is te vinden op www.ruimtevoorlopen.nl

Het bericht We willen meer ruimte voor lopen! verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...