Koninklijke Onderscheiding Chris de Bont

Een Koninklijke Onderscheiding is toegekend aan:

De heer Chris de Bont, wonende te Raalte.

Betrokkene is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding wordt uitgereikt door burgemeester Martijn Dadema op 25 oktober a.s. tijdens de afsluiting van de 12e editie van de SW4D.

De onderscheiding is toegekend op grond van de volgende verdiensten:

1975 – 1985 Vanaf 1975 tot 1985 was de heer De Bont lid van de redactieraad van het tijdschrift voor Ziekenverpleging.

1995 – 2005 Gedurende deze periode was de heer De Bont voorzitter van Fotoclub Salland. Als voorzitter van de Fotoclub heeft hij o.a. de samenwerking tot stand gebracht tussen de Fotoclub en de Sallandse Wandel Vierdaagse. Door een vaste groep leden van de Fotoclub worden alle routes van de SW4D dagelijks vastgelegd. Ook heeft hij verbinding gezocht met Stichting Vrienden van De Cirkel Terminale Zorg. Deze samenwerking heeft geresulteerd in geschenkverpakkingen met fotokaarten, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de hospice.

2001 – 2009 Voorzitter van gemeenschapscentrum “De Joetse” te Raalte.

2007 – heden Vanaf 2007 is de heer De Bont voorzitter van Stichting Sallandse Wandelvierdaagse. Een geliefd voorzitter, zowel bij de vrijwilligers als de wandelaars. Onder zijn bezielende leiding is het wandelevenement al snel uitgegroeid van een lokaal/regionaal evenement tot een landelijk en internationaal geliefd wandelevenement. Met zo’n 200 vrijwilligers en vele betrokken partners en sponsoren draagt het evenement significant bij aan de sociale cohesie. Onder de leiding van de heer De Bont is het deelnemersveld uitgegroeid tot thans 4.000 deelnemers uit binnen- en buitenland, is er een kinderroute opgezet en zijner thans vier verschillende volwassenenafstanden.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...