De Rekenkamer heeft een onderzoek gedaan naar de doelgerichtheid en doelmatigheid van Sportbedrijf Deventer. De raad heeft inmiddels een bestuurlijke brief erover ontvangen.


Sportbedrijf Deventer: weinig transparantie

De aanleiding voor het onderzoek van de rekenkamer was de vraag van de gemeenteraad om meer transparantie en inzicht in de financiële situatie. Ook was er vraag naar de besteding van het forse subsidiebedrag (4,5 miljoen) dat het Deventer Sportbedrijf ontvangt. Een van de conclusies uit het rapport van de Rekenkamer is dat gemeentelijke subsidie en inkomsten en opbrengsten uit bedrijfsactiviteiten toenemen maar dat tegelijkertijd de bedrijfslasten ook weer toenemen.

 Het Deventer Sportbedrijf is wel minder afhankelijk van de inkomsten van subsidie, die is met een minimale 3% vermindert. Het rapport stelt ook nog dat de ontvangen subsidie conform doelstellingen en plannen wordt ingezet maar is onvoldoende transparant. Een andere opvallende conclusie is dat doeltreffendheid van het Sportbedrijf niet te beoordelen is omdat de gemeenteraad de doelen van het bedrijf niet evalueerbaar genoeg heeft geformuleerd.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...