VOORST - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote controle gehouden langs de snelweg A1 ter hoogte van Wilp.

Vuurwapens gevonden bij controle op A1 Voorst

Er zijn 560 voertuigen aan de kant gezet. Zes mensen zijn aangehouden, van wie twee voor vuurwapenbezit. De twee waren ook in het bezit van vier vaten met henneptoppen, met een waarde van 200.000 euro. Twee mensen zijn opgepakt omdat zij vermoedelijk illegaal in Nederland zijn. Twee anderen hadden inbrekerswerktuig bij zich.

Tijdens fouilleren zijn drie wapenstokken, een mes, een snoeischaar en een hockeystick aangetrokken. De parketpolitie incasseerde 680 euro aan openstaande boetes. De belastingdienst incasseerde 4500 euro aan achterstallige belastingschulden. Op 21 auto’s is beslag gelegd, waarvan er zes daadwerkelijk in bewaring zijn genomen.

Er zijn 32 bonnen uitgedeeld voor verkeersovertredingen. Een bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat hij 161 km per uur reed. Behalve agenten werkten ook de Belastingdienst, de Douane, het UWV en drugs- en geldhonden mee aan de operatie.

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...