Gemeente Olst-Wijhe zet bouw fietstunnel door

Ondanks een lopende zaak bij Raad van State heeft Gemeente Olst-Wijhe besloten de aanleg van de fietstunnel in de Ter Stegestraat. De fietstunnel die komt onder de spoorlijn van Zwolle – Deventer, is al enige tijd onderwerp van discussie bij buurtbewoners. Ze zijn fel tegen de bouw van de tunnel en stapten in september 2020 al naar de Raad van State. Ze willen de bouw van de tunnel tegenhouden.

De gemeente had er eigenlijk rekening mee gehouden dat de uitspraak nu wel op tafel zou liggen. Toen in september 2020 de zaak werd aangespannen, begon de gemeente ook al met de voorbereidingen. Er werd gezocht naar een aannemer, de planning werd gemaakt en er werd een datum geprikt voor het schroeven van de tunnelbuis onder de tunnel.

De gemeente was in de veronderstelling dat deze voorbereidingen negen maanden zou duren, net zolang als de Raad van State tot een uitspraak zou komen. De gemeente schrijft dit in een persbericht.

Waarom zijn de buurtbewoners tegen de bouw van de tunnel? Zij denken dat deze op de verkeerde plek wordt aangelegd. Hun overtuiging is dat fietsers gebruik zullen maken van de kortste route. De actievoerders hadden zelf liever gezien dat er een zuidelijke rondweg rond Olst zou komen. In juni 2020 werden meer dan 400 mensen andere plannen aangeboden aan de gemeente. Maar dat liep anders. Nog altijd is er geen uitspraak van de Raad van State, terwijl de gemeente vorige maand al klaar was met de voorbereidingen. Dus voor de gemeente was het wikken en wegen met de bouw beginnen zonder een uitspraak, of wachten op definitief groen licht.

Dat de gemeente kon beginnen met de bouw, zo zegt het, kan omdat het bestemmingsplan op dit moment nog rechtsgeldig is. De bezwaarmakers hadden geen aparte zaak aangespannen om de bouw per direct stil te leggen.

Als de gemeente had gewacht met bouwen, dan had de bouw een vertraging opgelopen van een half jaar.

een van de actievoerders, Oscar Langeland, legt uit waarom de actiegroep de bouw neit per direct stil wilde leggen. “We zien er geen meern meerwaarde in dat we er zodanig tegenin gaan” Ook heeft de gemeente volgens hem vertrouwen in een goede afloop, maar hij kan moeilijk inschatten of dit ook het gewenste resultaat gaat opleveren. “We zullen zien,” zo besluit hij.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Openingsfeest natuurinclusieve wijk Olstergaard

Op zaterdag 9 juli organiseren gemeente Olst-Wijhe en de bewoners van Olstergaard ...