Voorleesuurtje start weer in bibliotheek van Olst

Na een veel te lange pauze vanwege het coronavirus, start deze week weer het wekelijkse Voorleesuurtje in de Bibliotheek in Olst.

Elke woensdagochtend lezen vrijwilligers voor uit de geweldigste kinderboeken uit de bieb. Ouders van kinderen van 0 – 4 jaar zijn van harte welkom om samen te komen luisteren. Het Voorleesuurtje is ook een gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. En omdat het in de Bibliotheek wordt gehouden, is het gemakkelijk om naar huis te gaan met een vracht nieuwe boeken voor jong en oud.

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg in aanraking worden gebracht met lezen en met boeken. Kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Het Voorleesuurtje in de Bibliotheek in Olst is gratis, gezellig, er is koffie en het wordt wekelijks gehouden op woensdagochtend van 10 tot 11 uur. Wat nog steeds niet iedereen weet, is dat een kind van 0 tot 18 jaar gratis lid is van de Bibliotheek. Wie zijn kind als baby aanmeldt als lid van de Bibliotheek, krijgt een BoekStartkoffertje cadeau vol prachtige boekjes.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeksalland.nl/voorleesuurtje

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...