“Hoog tijd voor provinciaal actieplan om aantal verkeersdoden terug te dringen.”

De provincie moet snel een actieplan opstellen om de verkeersveiligheid in Overijssel te verbeteren. Dat wil Hans Nooter van de PvdA. Het aantal verkeersdoden in Overijssel is vorig jaar opnieuw toegenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2017 kwamen in onze provincie 65 mensen om in het verkeer. 25 van hen waren fietsers.

“In 2015 vielen er 41 doden in het Overijsselse verkeer,” zegt Nooter. “We zien over de laatste jaren dus een forse toename van het aantal slachtoffers. Overijssel heeft nu het grootste aantal fietsdoden per kilometer van Nederland. En dat terwijl landelijk het aantal verkeersslachtoffers juist afneemt. Ik maak me ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in onze provincie. Elke verkeersdode is er één te veel. Hoog tijd dus dat dus ik wil snel duidelijkheid over wat de provincie gaat doen om het aantal slachtoffers zo snel mogelijk naar beneden te brengen.”

Extra geld
Deze week werd bekend dat minister Van Nieuwenhuizen 50 miljoen euro extra uittrekt voor verkeersveiligheid in het buitengebied. Nooter: “het zou goed zijn als een flink deel van dat geld in Overijssel wordt ingezet om onze wegen veiliger te maken. Om de fietsveiligheid op parallelwegen te verbeteren, bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd wat de provincie doet om in ieder geval een deel van die 50 miljoen naar Overijssel te halen.”

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...