Voorbereidingen voor – Kerstavond maar dan anders – in Mariënheem in volle gang.

Kerstmis als feest van vrede. Een viering in de kerk maar dan anders. Een grote groep vrijwilligers vanuit muziek, dans, verhaal, vieren en toneel is bij elkaar gekomen om samen de Kerstavond 2.0 op te zetten voor 24 december 2022. We gaan er een geweldige avond van maken van, voor, door en met elkaar.

Enthousiast zijn vele mensen bezig met de voorbereiding, waaronder vele inwoners, de Fanfare Cecilia, onze Mariënheemse toneelspelers, gitarist Bram, zingende kinderen, dansmariekes van Assendorper Zotten, Media Vita, midwinterhoorn spelers en voorganger diaken Fokko de Graaf.

De toneelspelers Alex Bruggeman en Wilhelmien Alferink zijn met ondersteuning van Jeffrey Kleine Koerkamp als regisseur het verhaal aan het vormgeven. Dit verhaal is samen met alle anderen tot één geheel gesmeed, waarin iedereen even belangrijk is. Het wordt een ware beleving voor jong en oud. De actualiteit in de wereld staat centraal in het oeroude verhaal over de geboorte van Jezus op Kerstavond. Meer dan 2000 jaar geleden wisten de herders niet wat ze zagen en al helemaal niet wat ze ervan konden verwachten. Weten wij anno 2022 wat de tijd van corona, inflatie, klimaat, oorlog ons zal brengen? Weten wij het kindje Jezus opnieuw te bezoeken vanuit een nieuwsgierigheid zoals de herders destijds zich lieten verrassen door de boodschap van de engelen?

Kerstavond maar dan anders. Samen met diaken Fokko de Graaf nemen wij u mee in oude tijden die zich nu anno 2022 afspelen.

Reserveer in je agenda 24 december 2022 vanaf 18.30 uur bij de kerk in Mariënheem! De toegang is gratis. Wel is er ruimte voor een vrije gift. Dit is zeer welkom voor de gemaakte organisatie onkosten.

Foto: M. Kogelman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...