Op de inspraakavond of de Voorstad Centrum buurt nu wel of niet een dagelijkse azan van 2 tot 3 minuten in de middag accepteert van de Centrum Moskee waren dinsdagavond niet heel veel buurtbewoners aanwezig.


Dagelijkse azan toestaan hangt af van direct omwonenden

Degenen die wel hun zegje deden hadden verschillende meningen. Zo hoorden we dat het moeten aanhoren van de azan in de huiskamer ontoelaatbaar is. Het geluid wordt ook ervaren als het opdringen van een andere religie. Anderen gaven weer aan de azan nooit te horen. Een bewoner uit de Oosterstraat, die aangaf de enige aanwezige uit deze straat te zijn, heeft het geluid van de azan nog nooit gestoord. Een andere aanwezige gaf aan het geluid onaangenaam te vinden, en dat ze het ook hoort met deuren en ramen dicht.

De dagelijkse azan is voornamelijk de wens van de oude generatie moskeebezoekers die ook in grote getale aanwezig waren.

Een aantal moskeebezoekers van de oudere generatie sprak niet in de Nederlandse taal toen zij hun verhaal deden. Dat kwam bij tegenstanders vijandig over. Voorzitter Ohan Yucel van de moskee vertaalde wanneer nodig. Moskee voorzitter Ohan hamerde erop dat als de buurt het niet wil het bestuur dat zal respecteren, en dat de oude afspraak (op vrijdag en 10 keer bij speciale gelegenheden) dan staat. Vooralsnog lijkt het er nu op dat de hele buurt niet om een mening wordt gevraagd, en wil wijkwethouder Marco Swart (VVD) een enquête houden bij direct omwonenden en daar ja of nee tegen de dagelijkse azan vanaf laten hangen.


Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...