Meeste ‘paardenvlees’ al van markt

Het “merendeel” van het rundvlees dat mogelijk vermengd is met paardenvlees is niet meer op de Nederlandse markt. Twee weken geleden liet de Voedsel- en Warenautoriteit NVWA 50 miljoen kilo rundvlees uit de handel halen omdat het door een vleeshandel uit Oss vermengd zou zijn met paardenvlees. Uit informatie van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken blijkt dat de helft van dit vlees naar het buitenland is gegaan. Het andere deel is verspreid over 132 Nederlandse handelaren.

Volgens Dijksma is “het merendeel van dit vlees niet meer op de markt”. Een groot deel van de vleesverwerkende bedrijven heeft niet gereageerd op de oproep om het omstreden vlees terug te halen. Ook na telefoontjes en een extra brief reageerde 1/3 van de bedrijven niet. 74 bedrijven hebben al maatregelen genomen. Ruim de helft (43) geeft aan dat het vlees niet meer op de markt is. Dertig bedrijven hebben het vlees doorverkocht. Zij zijn begonnen met een terugroepactie.

Elf bedrijven hebben wel gereageerd, maar nog niets gedaan. De NVWA bezoekt deze bedrijven en bedrijven die nog helemaal niets van zich hebben laten horen. “Als bedrijven niet willen meewerken, dan zijn ze in overtreding en zal de NVWA passende maatregelen nemen,” aldus de minister.

Over Salland TV

x

Check Also

PVV heeft 28 zetels bij TNS NIPO in peiling

PVV ook bij TNS NIPO op nummer 1! pic.twitter.com/8bIGXRok64 — Geert Wilders ...