Volleybalvereniging Avior heeft eindelijk een eigen clubgebouw

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zo ver: Volleybal vereniging Avior uit Deventer heeft eindelijk een eigen clubgebouw en één locatie waar de wedstrijden gespeeld worden. Waar voorheen op meer dan 10 locaties in de stad gespeeld moest worden, is nu De Scheg de officiële thuishaven voor Avior geworden.

Afgelopen zaterdag 9 oktober is de nieuwe ruimte officieel geopend, in bijzijn van de directeur van het Deventer Sportbedrijf Maarten Kuiper en wethouder Sport Rob de Geest. Door middel van het doorknippen van een lint werd de toegang tussen het oude restaurant van De Scheg en de sporthal geopend.

Voorzitter Jeanette Lezwijn is zeer tevreden met de nieuwe ruimte: “Eindelijk hebben we nu een plek waar alle leden zich thuis voelen en ook met elkaar contact kunnen houden”. Er zijn teams die elkaar nog nooit ontmoet hebben. “Het doel is dan ook om meer binding met de club te creëren en dat ook op doordeweekse dagen de club goed bezocht zal worden”, aldus Lezwijn.

Oud-voorzitter John Dommerholt en directeur van het Deventer Sportbedrijf Maarten Kuiper hebben het figuurlijke fundament gelegd onder het nieuwe clubgebouw: Kuiper was al op zoek naar een kantoor dichter bij de sport – en in samenwerking met Dommerholt is de ruimte aangepast. Zo is er een echte sportkantine voor de club en zijn er twee kantoren ingericht die overdag door het Deventer Sportbedrijf worden gebruikt. Dit biedt de mogelijkheid om de beschikbare ruimte ook overdag te kunnen gebruiken.

Doordat Avior nu op één locatie zit worden de oude locaties verdeeld onder andere verenigingen. Er treedt een soort domino-effect op waardoor meer verenigingen de gelegenheid krijgen om hun krachten te bundelen.

Met het in gebruik nemen van het clubgebouw komt er een einde aan een zoektocht voor Avior. Een zoektocht die volgens sommige oud-leden al meer dan 60 jaar geleden begonnen is.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...