AV Salland opent atletiekaccommodatie in Raalte

Afgelopen zondag, 29 maart, heeft wethouder Gosse Hiemstra op feestelijke wijze de atletiekaccommodatie van AV Salland geopend. Ondanks de regen waren er ruim 100 belangstellenden die de wethouder middels een goed geplaatste kogelstoot de opening zagen verrichten. Tegelijkertijd werd hiermee onthuld dat AV Salland ook het 250ste lid mocht verwelkomen. Mirjam Jansman viel deze eer te beurt, waarmee wederom een mijlpaal voor de vereniging is behaald.

Vervolgens was het de beurt aan de atletiekunie. Trainer Jan Blom, de bescheiden kracht op de achtergrond die al jaren zowel in Raalte als voordien door bijna heel Nederland atleten naar een hoger plan heeft gebracht, kreeg uit handen van voorzitter Remco van Zijl de waarderingsspeld van de bond uitgereikt. Hiermee werd eens te meer aangegeven hoezeer zijn inzet door zowel AV Salland als de atletiekunie word gewaardeerd.

Na de officiële plichtplegingen was het tijd voor actie. In de regen waren tientallen kinderen druk bezig met de, op de mooie nieuwe accommodatie uitgezette, atletiekonderdelen. En zeker 25 atleten sloten aan bij de clinic die door oud Europees kampioen Bram Som werd gegeven. Deze mocht overigens na afloop van zijn clinic de club nog meer verrassen. Trainer Paul Tielbeek had geregeld dat de atletiekunie een mooi wedstrijdshirt met handtekeningen van alle Nederlandse EK deelnemers, zoals Dafne Schippers, Eelco Sintnicolaas en vele anderen, ter beschikking stelde, en Bram mocht deze aan de vereniging overhandigen.

Ondertussen was er in de tent een meer dan gezellige gezondheidsmarkt aan de gang. Vele bedrijven gaven hier uitleg over onder meer voeding, schoeisel, therapieën, er was informatie over de verschillende onderdelen van AV Salland en de vereniging presenteerde zijn nieuwe kledinglijn.

Opvallend was dat ondanks de regen, die in de loop van de dag steeds harder viel, de sfeer goed bleef en ook de opkomst zeer goed te noemen was. Wellicht is dit wel tekenend voor de vereniging en de sporter, die laten zich allemaal niet door een beetje tegenslag tegenhouden. Want vooruitgaan is nog steeds het doel van zowel de sport als de vereniging. Naast de nu aanwezige atletiekonderdelen wil de vereniging in de toekomst ook nog een echte atletiekbaan, maar dit zal met tussenstappen gerealiseerd moeten worden. Gelukkig gaf de wethouder in zijn speech aan dat hij zich graag hard wil maken binnen de gemeente om geld beschikbaar te maken voor deze ontwikkelingen.

AV Salland en alle vrijwilligers kunnen terugkijken op een meer dan geslaagde opening, waarbij hopelijk duidelijk is geworden dat Raalte over een echte atletiekvereniging beschikt waar voor iedereen wat te doen is.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...