Het college van B&W van de gemeente Deventer wil garant staan voor 358.000 euro voor vliegveld Teuge.


Deventer – Deventer staat garant voor 358.00 euro

Deze garantstelling is een deel van een lening van in totaal 1,4 miljoen. De gemeentes Apeldoorn, Voorst, Zutphen en Deventer, ook aandeelhouders van de NV Teuge, staan samen garant. De gemeente Apeldoorn verstrekt die lening. Met de 1,4 miljoen kan de luchthaven de acute financiële problemen te overbruggen. Zonder het geld heeft Teuge een probleem en is het voortbestaan in gevaar, zo stellen de colleges.
 

Maar er is eigenlijk nog veel meer geld nodig. het gaat dan in totaal om nog drie miljoen. Dat geld is nodig voor verdere uitbreiding van de luchthaven, die meer zakelijke vluchten wil gaan aantrekken. Maar over dat bedrag beslissen de gemeenten pas later dit jaar. Daarvoor is onderzoek nodig naar de haalbaarheid van de uitbreidingsplannen van de luchthaven.

Het blijft voor heel veel burgers een vreemde zaak dat in deze tijden van bezuinigingen een private onderneming met gemeentelijk aandeelhouders met zoveel belastinggeld overeind moet worden gehouden. Maar het betreft in dit geval een garantstelling, dat betekent dat de bank die dus al geld heeft geleend aan Teuge voor de terugbetaling bij de gemeentes kan gaan aankloppen.

 


Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...