Vernieuwde kledingwinkel Leger des Heils

Kerkzaal korpsgebouw wordt multifunctioneel

De kledingwinkel van het Leger des Heils krijgt een nieuwe plek in het gebouw van korps Deventer. De winkel verhuist van de kelder naar de zaal op de begane grond waar ook de zondagse samenkomsten plaatsvinden. In dezelfde zaal wordt ook een ontmoetingsruimte gecreëerd. Hiermee keert het Leger des Heils terug naar de wortels van de beweging: kerk-zijn en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid zijn nauw met elkaar verbonden.

Het Leger des Heils in Deventer is er voor de inwoners van de stad. Met sociaal-maatschappelijke activiteiten voor jong en oud wil het korps van toegevoegde waarde zijn. Daarmee geeft ‘het Leger’ praktische invulling aan haar visie om een kerk van woord en daad te zijn, middenin de samenleving.

Kledingwinkel en kerkzaal
In het korpsgebouw van het Leger des Heils vinden sinds jaar en dag de zondagse samenkomsten plaats. Daarnaast is er de kledingwinkel en ontmoetingsruimte gevestigd. Er vinden allerlei activiteiten plaats voor alle leeftijden en het gebouw biedt ook ruimte aan divers welzijnswerk.

“Het Leger des Heils kent vanuit haar geschiedenis geen ‘heilige plaatsen’. Een plaats of ruimte wordt ‘heilige grond’ wanneer God en mensen elkaar ontmoeten. Daarom zijn we er niet huiverig voor om van de kerkzaal door de week een kledingwinkel annex ontmoetingsruimte te maken.”, aldus Christiaan van NIeuwenhuijzen, korpsofficier van het Leger des Heils in Deventer. “We zien ernaar uit om mensen te ontmoeten in onze nieuwe, lichte en ruime winkelruimte. De koffie en thee staat klaar!”

Kleding voor kleine prijsjes
De tweedehands-kledingwinkel is al vele jaren gevestigd in het pand van het Leger des Heils aan de Rijkmanstraat. Iedereen is hier welkom voor kleding, schoeisel en accessoires voor heel kleine prijsjes. Dé plek om een leuke vondst te doen!

Wie ook eens z’n slag wil slaan in de kledingwinkel is hartelijk welkom op
• Maandag 13.00 – 15.00 uur
• Woensdag 13.00 – 15.00 uur
• Vrijdag 10.00 – 12.00 uur
Adres: Rijkmanstraat 26 (Bergkwartier) in Deventer

Met de vernieuwing van de kledingwinkel is er nu ook de mogelijkheid om met pin te betalen.
Uiteraard houden we rekening met alle actuele coronamaatregelen.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...