Koken met het beste van Sallandse bodem

Raaltenaar Ben Ellenbroek is de auteur van het Sallands Kookboek dat op zaterdag 29 mei wordt gepresenteerd in Bruna Raalte. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door Wethouder D. Melenhorst uit Raalte. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is Ben aanwezig om boeken te signeren.

Het kookboek is voor iedereen die van lekker eten houdt en Salland een warm hart toe draagt.Het kookboek van Salland bevat 65 traditionele en eigentijdse gerechten met foto’s waarmee landelijke kook, bak en barbecue prijzen zijn gewonnen. Het boek is een ook een ode aan Salland. Salland heeft veel te bieden, prachtige natuur, gemoedelijke mensen maar bovenal veel heerlijke streekproducten met daarbij een uitstekende keuken. In het boek staan 100 boerderijwinkels, telers, producenten, molenaars en wijngaarden genoemd van 35 dorpen en steden uit Salland. Adressen en websites worden vermeld in het boek.

De recepten in het Sallandse kookboek zijn makkelijk te maken en worden begeleid door mooie foto’s. Humor zal niet ontbreken en bij elk gerecht staat een leuke Sallandse spreuk en of gezegde die met het gerecht te maken heeft.

Over Salland TV

x

Check Also

Openluchtbios Heerde in 2024 door Visit Heerde, Alzheimer Nederland Afdeling Oost-Veluwe en Cultuurplein op Van Meursweide

Woensdagavond 4 september kan je genieten van een indrukwekkende film in de ...