Veerpont Olst ook uit de vaart genomen

Gisteren werd duidelijk dat Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag niet kunnen aanmeren aan de kade in Wijhe vanwege hoogwater en dat ook de veerpont in Wijhe hierdoor tijdelijk is gestopt met varen. Voor de Olsterveer is nu dezelfde beslissing genomen.

“We nemen vanavond rond een uur of 8 een besluit of deze morgenochtend nog gaat varen of niet”, liet beheerder van de veerpont Hendrik Schuitema gisteren weten. Welke beslissing ze hebben genomen is nu dus duidelijk geworden. De waterhoogte in Olst lag op het moment van vergaderen op 429 centimeter boven NAP. Inmiddels is de waterstand al 444 centimeter en lijkt er nog geen einde te komen aan de stijging. Rijkswaterstaat verwacht dat over 2 dagen, op 23 november, het water een hoogte van 464 centimeter boven NAP heeft bereikt.

“Gaat nog wel even duren”
De veerpont in Wijhe stopte een paar dagen eerder met varen, omdat de weg hier een paar centimeter lager ligt en het water dus al sneller op de weg terecht kwam. Hoelang de veerpont niet zal varen is niet bekend, maar deze week zal er in ieder geval geen gebruik van kunnen worden gemaakt. Hendrik: “Het hoogste punt is hier nog niet bereikt, dus dat gaat nog wel even duren.”

Bekijk hieronder beelden die gisteren zijn gemaakt van de veerpont in Wijhe en Olst (toen de veerpont in Olst nog wel voer)

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...