Kinderen maken ansichtkaarten binnen het ‘Ik denk aan jou’ fotografieproject

Onweert het op de brink? Aan de flitsen te zien zou je het bijna denken…
Maar niets is minder waar. Het is fotografe Sterre Delamarre die kinderen uit de Deventer binnenstad een workshop avondfotografie geeft, waarbij de mooi verlichte Waag, de lichtkunstwerken en de fontein op hun mooist worden gefotografeerd. Dit doen zij binnen het project ‘Ik denk aan jou’, een samenwerking tussen Kunstcircuit, Raster en Sterre Delamarre en ondersteund door Stichting Wesselings- van Breemen en De Nieuwe Oost.

Ouderen hebben het moeilijk in deze tijd. Zowel bewoners van woon- en zorgcentra als ouderen die zelfstandig wonen kunnen niet of nauwelijks bezoek ontvangen. De komende feestdagen kunnen zeer waarschijnlijk niet of nauwelijks met anderen gevierd worden. En daarna komen nog meer donkere wintermaanden. De eenzaamheid neemt toe.
Ook voor kinderen is dit een heftige tijd. Ook zij hebben vaak minder contact met andere mensen om hen heen die belangrijk voor hun zijn. Kinderen en ouderen kunnen veel voor elkaar betekenen. Juist nu.

Binnen dit fotografieproject gaan kinderen ansichtkaarten maken voor de bewoners van de Deventer woon- en zorgcentra en de mensen om hen heen waarvan zij denken dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze lastige tijd.

Tijdens twee workshops fotograferen de kinderen natuur in een van de natuurgebieden in de omgeving van Deventer en leggen zij ‘Deventer by night’ vast tijdens de workshop avondfotografie.
Fotografe Sterre Delemarre leert de kinderen de fijne kneepjes van het vak. Hoe kader je bijvoorbeeld een shot? Wat is sluitertijd? En welke standpunten heb je? Dat leren de kinderen in een pakkende workshops.
Vervolgens schrijven de kinderen bij Kunstcircuit Deventer een positieve boodschap voor de bewoners van de woon- en zorgvoorzieningen in Deventer en vertellen ze over hun mooiste foto’s in een persoonlijk bericht.

Van de foto’s worden ansichtkaarten gedrukt, die de kinderen langs de brievenbussen van de woon- en zorgorganisaties van Deventer brengen, om de ruim 1300 bewoners zo een lichtpunt in de donkere dagen rond kerst te bieden.

Wilt u meer informatie over dit project?
Neem dan gerust op met Lennard Gols, programmaleider kunst en cultuur in het sociaal domein via
Lennard.gols@kunstcircuit.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...