Samenloop voor hoop Dalfsen

In het weekend van 18 en 19 september zou de 2e editie van de Samenloop voor Hoop Dalfsen worden gehouden. Een evenement om stil te staan bij kanker, het leven te vieren en geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Vanaf begin 2019 is een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. Vanwege corona zijn echter veel dingen niet meer mogelijk. Waaronder evenementen. De Samenloop is formeel een vergunningplichtig evenement, dus zijn alle Samenlopen geschrapt. Een grote teleurstelling voor de betrokkenen.

Aanstaand weekend zou het zover zijn: honderden gemotiveerde deelnemers die hun tenten opslaan op het evenemententerrein Dalfsen naast het gemeentehuis. De Samenlopers zouden daar 24 uur lang wandelen in estafette om zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Samen met tal van activiteiten en muziek. Maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Arjen Meijer is voorzitter van de club vrijwilligers die samen de Samenloop organiseert. “Toen we de Samenloop in 2017 voor het eerst organiseerden hadden we niet durven hopen op zo’n succes. Een evenement waar we met honderden mensen het leven vieren, maar ook een arm om elkaar heen slaan. Een bijzonder moment tijdens de Samenloop blijft onze kaarsenceremonie, omdat we dan stil staan bij gemis van dierbaren en mensen die door kanker zware tijden hebben of hebben gehad.

We hopen dat het evenement in 2021 wel kan plaatsvinden. Zet 10 en 11 september maar vast in de agenda! Voor 2020 hadden zich in het voorjaar al 12 team aangemeld. Deze schuiven gewoon door naar 2021. Ook sponsoren en artiesten blijven betrokken.”

Met de opbrengst van de Samenloop voor Hoop – in 2017 is er in Dalfsen ruim € 80.000 opgehaald – worden wetenschappelijke onderzoeken naar kanker gefinancierd door KWF.

Arjen hoopt dat we volgend jaar alsnog een mooie cheque aan het KWF kunnen overhandigen.

Bezoek voor meer informatie of om je aan te melden als deelnemer, vrijwilliger of eregast de website: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/dalfsen-2020-uitgesteld-ivm-corona/

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...