Open Monumentendag Olst-Wijhe: 12 september 2020

Elk jaar in het tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten hun deuren voor publiek.
Ondanks het coronavirus zijn op zaterdag 12 september óók in de gemeente Olst-Wijhe veel Gemeente- en Rijksmonumenten te bezichtigen. Daarbij zijn nog enkele activiteiten georganiseerd zoals een rondleiding of een concert.
De Werkgroep Open Monumentendag Olst-Wijhe is verheugd dat eigenaren en vrijwilligers van de monumenten bereid gevonden zijn hun panden open te stellen.

De Dorpskerk in Olst is te bezichtigen van 10 tot 16 uur en bezoekers kunnen luisteren naar een doorlopend orgelconcert door Wim de Just of Henk van Pijker.
Ook de Oude Gemeentelijke Begraafplaats Olst, Droststraat 20a, kan vanaf 10 uur worden bezocht, om 14 uur is er een rondleiding door Teun Oosterbroek.

Van de Bissems Hofstede in Marle zijn de restauratie van huis en schuur in juni 2020 afgerond, belangstellenden kunnen de nieuwe B&B appartementen bezoeken.
Bij Molen De Vlijt in Marle kunt u vanaf 11 uur terecht voor een kunstmarkt in en rondom de molen, de markt wordt geopend door burgemeester Ton Strien.

Bijzonder is ook dat het Dijkstoelhuisje (‘Dijkstoel van Salland 3de Rot’) aan Jan Meesterweg in Wijhe is opengesteld.
Ook in De Wijhese Molen kunnen bezoekers terecht, helaas is het niet mogelijk de verdieping te bezoeken.

De prachtige Tuin van Fortmond (Fortmonderweg 47 Duur) is te bezichtigen, via de site van Open Monumentendag wordt u doorgelinkt naar de eigen website om u aan te melden.
De Nicolaaskerk in Wijhe is opengesteld en te bezichtigen van 10 tot 16 uur.

In het Infocentrum Den Nul is de nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed over schildersbedrijf Schraa te bezichtigen.
En bij de Historische Vereniging Wijhe kunt u terecht in haar nieuwe pand aan de Langstraat met de tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid.

Ook zijn er monumenten die op 12 september niet zijn geopend, maar zeker de moeite waard zijn om langs te fietsen of te wandelen zoals Boerderij de Denekamp op de Boskamp, OL Vrouw Onbevlekt Ontvangen Kerk in Wijhe, de H. Willibrorduskerk op de Boerhaar en De Willibrordkerk op de Boskamp.

Natuurlijk gelden overal de coronamaatregelen zoals anderhalve meter afstand.

Kijk voor meer informatie over de monumenten, adressen en openingstijden op de website: www.openmonumentendag.nl gemeente Olst-Wijhe.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...