Vaccinatielocatie in Deventer van start

Vanmorgen zijn de eerste prikken gezet tegen het coronavirus op de Snippeling! Burgemeester Ron König en strategisch manager GGD IJsselland Margreet Algera openden afgelopen vrijdag al de vaccinatielocatie. In aanwezigheid van commissaris van de Koning Andries Heidema onthulden zij de namen van 4 Deventer kunstenaars die tijdelijk in deze locatie exposeren.

Burgemeester König: “Ik vind het goed nieuws dat GGD IJsselland aanstaande maandag start met vaccineren hier in Deventer. Voor de inwoners van Deventer en omstreken is het fijn dat zij niet ver hoeven te reizen om hun vaccinatie te krijgen. Dit is een belangrijke stap in de bestrijding van het coronavirus.”

Commissaris van de Koning Andries Heidema: “We gaan nu echt meters maken met vaccineren dankzij deze nieuwe locaties. Ik wil vooral mijn enorme waardering en respect uitspreken voor het werk van de GGD hierbij. En in het bijzonder richting alle medewerkers die massaal mensen testen en vaccineren. Met hart en ziel zetten zij zich in om ons als samenleving uit deze pandemie te leiden. Een megaklus! Dank jullie wel!”

Opschaling vaccinatie

Ook in Dalfsen en Kampen zijn 8 en 9 april nieuwe locaties geopend. Margreet Algera: “De opening van de vaccinatielocaties is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in onze regio. Met 5 vaccinatielocaties verspreid over de regio, zijn we klaar om 45.000 mensen per week te vaccineren zodra er voldoende vaccins zijn.”

Kunstexpositie

GGD IJsselland vraagt voor elke vaccinatielocatie 1 of meer lokale kunstenaars om werk te exposeren. Doel is de locatie sfeer te geven en een perspectief op het leven. In Deventer is door het Kunstenlab een tentoonstelling ingericht waarbij het landschap centraal staat: als bron van troost, hoop en energie. En natuurlijk gewoon om te genieten van de buitenlucht.

Prints

In de grote prints van 6 kunstwerken en twee gedichten zien we het landschap van dichtbij en veraf; van de sprookjesachtige onderwaterbeelden van Margot Olde Loohuis en de fragmenten van velden en bossen van Harry Schömaker, tot de eindeloze luchten van Peter-Frans de Graaf. Voormalig Deventer Dichter Wibo Kosters beschrijft in 2 gedichten zijn wens voor ons allemaal.

Meer informatie

Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen. Iedereen die aan de beurt is voor een vaccinatie kan zelf kiezen waar hij of zij gevaccineerd wil worden. Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...