Godebaldpark officieel geopend

Het opgeknapte park tegenover winkelcentrum Keizerslanden is officieel geopend. Helmi Lever van stichting Fooruit maakte samen met wethouder Frits Rorink de officiële openingswandeling. Tijdens de wandeling is de naam van het park bekendgemaakt. Het park heet nu ‘Godebaldpark’. Vanwege de maatregelen is de officiële opening van het park klein gehouden.

Vrijwilligers van De Vrolijke Viervoeter gaven uitleg over de nieuwe hondenspeeltuin en 2 leden van scootmobielvereniging De Stokvisrijders gaven een demonstratie op de scootmobielbaan.

Aanwinst voor de wijk

Wethouder Rorink: “Het Godebaldpark in Keizerslanden is een aanwinst voor de wijk. Het park komt nu helemaal tot z’n recht en nodigt écht uit tot een wandeling. Of om te genieten van de voorjaarszon op een bankje. Ik ben trots op alle buurtbewoners en betrokkenen die mee hebben gedacht over de invulling van het park. Het resultaat is prachtig!”

Veranderingen in het park

De paden in het park zijn vervangen door halfverharding. Daardoor is het park goed toegankelijk voor iedereen. Er zijn extra wandelpaden aangelegd en het groen is opgeknapt. De fietsroute door het park is zoveel mogelijk gescheiden van de wandelpaden. Het park heeft comfortabele bankjes gekregen en er is een hondenspeeltuin.

Naam Godebaldpark

Vorig jaar konden bewoners stemmen op 1 van de 3 voorgedragen namen voor het park. Dat ging om de namen ‘Godebaldplantsoen’, ‘Godebaldpark’ of ‘Karel de Grotepark’. De gemeente ontving meer dan 200 geldige stemmen. Een ruime meerderheid koos voor de naam Godebaldpark.

Invulling van het park

Buurtbewoners, parkbezoekers en vele andere betrokkenen hebben actief meegedacht over de invulling van het park. Vrijwilligerscoördinator Helmi Lever van Stichting Fooruit heeft tijdens de ontwerpfase meegedacht over de toegankelijkheid van het park en het opknappen van de scootmobielbaan. Fooruit is een belangenorganisatie, die zich actief inzet voor en door mensen met een beperking.

Keizerslanden wordt nog knapper

De wijk Keizerslanden wordt alleen maar knapper. In de aankomende jaren worden de omliggende straten Radboudlaan, Frederik van Blankenheimstraat en de Adelboldstraat opgeknapt. Het ontwerp is te zien op www.deventer.nl/keizerslandennogknapper. Bewoners ontvangen hier bericht over en kunnen reageren op het ontwerp.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...