De afgelopen vier maanden heeft Politie Twente in Enschede 27 aangiftes van burgers ontvangen die slachtoffer zijn geworden van tankpas fraude.

Twente – Pas op voor tankpas skimmers

De politie waarschuwt voor deze vorm van criminaliteit. Sinds april hebben in Enschede verscheidene inbraken in (bedrijfs)auto’s, bedrijfsbussen en vrachtwagens plaatsgevonden.

De dieven tikken een ruit in en nemen de tankpas weg. Deze pas wordt vervolgens geskimd en daarna ‘keurig’ teruggelegd in het voertuig. De eigenaren zien de inbraaksporen bij hun voertuig, maar ontdekken geen vermiste spullen.

Later merkt men dat een groot geldbedrag met de tankpas betaald is. De skimmers hebben snel hun slag geslagen. De politie heeft momenteel in Enschede 27 aangiftes ontvangen sinds april jl. Aangenomen wordt dat de skimmers op meer plaatsen actief zijn. Exacte cijfers hierover zijn nog niet bekend.

De politie waarschuwt alle burgers om een tankpas niet in de auto te laten liggen. Bovendien, en wel het belangrijkste, moet de pincode nimmer bij de bijbehorende tankpas worden bewaard. Dit geldt uiteraard niet alleen voor tankpassen. De politie kan niet vaak genoeg benadrukken om alle betaalpassen zo confidentieel mogelijk te behandelen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...