Burgemeester Piet Zoon heeft woensdag namens de gemeente Raalte een brief overhandigd aan Van Merksteijn Staalcoating BV in Raalte.

Raalte – Dwangsom stankoverlast en opslag gevaarlijke stoffen

In de brief staat dat er een dwangsom aan het bedrijf is opgelegd. In de afgelopen maanden heeft de gemeente diverse malen een controle uitgevoerd op het naleven van milieu-voorschriften.

Bij de controles is geconstateerd dat Van Merksteijn meerdere voorschriften overtreedt. Het bedrijf is daarvan ook schriftelijk op de hoogte gesteld. In die brief heeft de gemeente destijds termijnen gesteld, waar binnen Van Merksteijn maatregelen moest treffen. Maar die termijnen zijn verstreken.

De overtredingen hebben betrekking op stankhinder en opslag van gevaarlijke stoffen. Hiervoor is nu een dwangsom opgelegd. Voor de geurhinder gaat het om een bedrag van 500 euro per geconstateerde overtreding (maximum 10.000 euro). Voor de opslag van gevaarlijke stoffen gaat het om een bedrag van 5.000 euro per week dat de opslag niet volgens de voorschriften plaats vindt (maximum 50.000 euro).

 

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...