Toverbal zorgt voor dubbelklapper

Door een treffer in de extra tijd won Go Ahead Eagles in Zwolle van rivaal PEC. Een dubbelklapper, omdat de ploeg van Van Wonderen nu zo goed als veilig is, maar ook omdat men de rivaal extra pijn heeft gedaan met het oog op hun lijfsbehoud.

Het duel tussen de gespannen tribunes begon opwindend met een enorme kans voor Lidberg. Kowet speelde snel onder de hoge druk weg, echter twijfelde de Zweedse spits en schoot vervolgens te vroeg en te slap. Na acht minuten was daar kans twee al via Heil. De Duitse huurling leverde eerst een bekwame voorzet en de afvallende bal joeg de rappe flankspeler in de korte hoek waar Lamprou katachtig redde.

Vanuit die corner schakelde PEC razendsnel om met Anderson als eindstation. De flankverdediger raakte het aluminium. Vanaf dat ogenblik hadden beide teams elkander in de greep en behield Zwolle het meeste balbezit, echter zonder daarbij ook maar gevaarlijk te worden. Dat was Lidberg wel vlak voor het halve uur, de voorzet kwam vanaf rechts perfect op maat. Deijl had liever gezien dat zijn collega de bal gewoon had binnen gekopt maar Lidberg toonde, zoals in het gehele duel, dat hij absoluut tekort komt op dit niveau.

De tweede helft ging de Deventerploeg door met waarmee het voor de thee al bezig was, te slordig aan de bal. Het oogde af en toe zelfs gehaast, zeker toen halverwege het tweede bedrijf Dick Schreuder opportunistisch ging wisselen. Met vier spitsen voorop dwong de thuisploeg even wat respect af maar Kastaneer had het vizier niet op scherp bij zijn eerste bal aanraking. Niet veel later kwam Go Ahead Eagles echt goed weg toen Van Wermerskerken de afvallende bal op de binnenkant van de paal deed belanden.

Aansluitend kon PEC wederom geen vuist maken, de vele spitsen liepen elkaar eigenlijk alleen maar in de weg en het duo Nauber en Kramer speelden een ijzersterke wedstrijd. Echter hun teamgenoten bleven ongelooflijk slordig en weigerden de enorme ruimtes die ontstonden te gebruiken om een goede overwinning te behalen. En toch zou die winst gevierd worden diep in de extra tijd. Die extra tijd werd toegekend na een actie van de Zwolle fans die eigenlijk meer met zichzelf bezig waren dan met het steunen van hun onzekere ploeg.

Het was de Belg Philippe Rommens die vanaf links naar binnen dribbelende en op een punt kwam dat hij wel moest gaan schieten. Maar de bedachtzame Belg schiet liever met zijn linker en was dus geconcentreerd bezig met het positioneren van zijn lijf. Het schot wat volgde curve geniaal richting de verre hoek. De toeschouwers hielden hun adem in terwijl de bal over de kleine Griekse sluitpost in de verre kruising zakte. Wat volgde wat een explosie van geluk, vreugde en opluchting. De enige mogelijkheid van de tweede helft was verzilverd en Zwolle werd verslagen op eigen grond.

De tweede zege op de rivaal in één seizoen, de supporters konden hun geluk niet op. Kees van Wonderen was achteraf niet echt tevreden over het vertoonde spel, klonk zelfs kritisch als de inzet richting het drukzetten ter sprake kwam. De oefenmeester blijft wel met een schuin oog naar beneden kijken terwijl hij terdege beseft dat een overwinning vrijdag tegen Willem II niet alleen lijfsbehoud betekend, maar dat zijn ploeg ook stiekem kan gaan dromen. Want de afstand tot de plekken die recht geven op het spelen van play-offs voor Europees voetbal zijn ook binnen handbereik. “En toch wil ik het van wedstrijd tot wedstrijd blijven bekijken”, sprak Van Wonderen koel.

Via onderstaande link kunt u die enige, en winnende, treffer nog eens terug luisteren. Dit is een audiofragment vanuit de live uitzending van Salland Sport.

Ook kunt u de interviews beluisteren die verslaggever Erik van Luttikhuizen (met een ietwat hese stem ;-)) maakte na afloop…

Zo sprak de Salland Sport verslaggever met Kees van Wonderen, Mats Deijl, Joris Kramer en matchwinner Philippe Rommens…

Joris Kramer in gesprek met Erik van Luttikhuizen direct na #pecgae
Mats Deijl in gesprek met Erik van Luttikhuizen direct na #pecgae
Kees van Wonderen in gesprek met Erik van Luttikhuizen direct na #pecgae
Philippe Rommens in gesprek met Erik van Luttikhuizen direct na #pecgae

Bron: Deventer Voetbal

Dit artikel is geplaatst vanuit de intensieve samenwerking dat Salland1 heeft met Deventer Voetbal.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...