Leerlingenvervoer Raalte naar Willemsen de Koning

De gemeente Raalte heeft een voorlopige gunning gegeven voor het leerlingenvervoer en het vervoer in het kader van de Jeugdwet. Het plan is dat vanaf schooljaar 2021-2022 Willemsen de Koning dit vervoer verzorgt. Het contract met de huidige vervoerder TCR loopt af en daarom moest volgens de regels opnieuw Europees aanbesteed worden.

Een aantal vervoerders heeft ingeschreven op het uitvoeren van het leerlingenvervoer in de gemeente Raalte. Op basis van de gestelde criteria; prijs, duurzaamheid, communicatie en klachten krijgt Willemsen de Koning de aanbesteding (voorlopig) gegund. Prijs woog in de beoordeling voor 70 procent mee. De andere criteria kregen een weging van 10 procent.

Vervoerder Witteveen eindigde als tweede in de aanbesteding en neemt daarom plaats op de reservebank. Als blijkt dat de eerste vervoerder het vervoer niet naar tevredenheid uitvoert, dan kan Witteveen het vervoer overnemen.

Op dit moment is het vervoer nog voorlopig gegund. Dat betekent dat vervoerders die het niet eens zijn met de beslissing in de bezwaartermijn van 20 dagen nog bezwaar kunnen maken. De bezwaartermijn begint op 18 mei 2021. Tijdens dit aanbestedingstraject is de gemeente Raalte geadviseerd door expertisebureau Forseti.

Inwoners die gebruik maken van het leerlingenvervoer worden na het definitief worden van de gunning persoonlijk geïnformeerd over de wijziging van de vervoerder.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...