Top marathonschaatsers Harm Visser en Jorrit Bergsma naar Deventer

Op zaterdag 9 december vindt bij de Scheg in Deventer het Daikon Marathon Cup-circuit plaats. De top van de Nederlandse marathonschaatsers strijdt om de punten in het eindklassement voor de Daikon Marathon Cup en de dagwinst van de Van Wijnen Marathon.

De Daikon Marathon Cup bestaat in totaal uit 15 wedstrijden die, behalve bij ijsbaan de Scheg, op verschillende ijsbanen in het land plaatsvindt. De dames en heren reizen onder andere naar het noorden van het land om in Heerenveen te schaatsen en naar het zuiden voor een marathon in Breda. De Marathon in de Scheg wordt in vier verschillende pelotons gereden: de Topdivisie Heren, de Topdivisie Dames, de Beloften Mannen en de Beloften Vrouwen.

Talenten uit de regio
Naast de bekende namen als Harm Visser en Jorrit Bergsma komen er ook vele schaatsers uit de regio in actie. Voor de Topdivisie mannen zijn dit Casper de Gier (Reggeborgh), Lars Woelders (Okay-Interfarms), Ruben Ligtenberg (Okay/Interfarms)

Voor de Beloften mannen zijn bekenden uit de regio Jorian ten Cate (Okay/Interfarms), Mats ten Cate (Speelman/Kuil), Deventenaar Mart Nijhoff (Traumeel Gel), Rik Meijer (Van Ramhorst Renault), Niels Meijer (Stouwdam)

Bij de Topdivisie vrouwen starten Muriël Meijer (Haak powered by OCRE) en Eline Jansen (Van Ramshorst Renault). Eline Jansen is woonachtig in Deventer, het is voor haar dus een thuiswedstrijd.

Topdivisie vrouwen niet aanwezig
Elvira Salet, columnist bij Salland1 en coach en trainer van het juniorenteam van de gewestelijke selectie ‘SprintTeam Oost’, meldt dat de Topdivisie vrouwen helaas niet aanwezig zullen zijn. Evenals nationale talenten Irene Schouten en Marijke Groenewold. Zij rijden het weekend van 9 december in Polen wereldbekerwedstrijden.

“Wel rijdt een buitenlands TEAM NOVUS mee”, aldus Salet. Trainer langebaan NOVUS Michel Mulder, Olympisch goud 500m, is ook groot geworden bij langebaan op de SCHEG. “Dat NOVUS in de marathon competitie start, is best wel uitzonderlijk.”

Het landelijke Marathonpeloton kent vier verschillende pelotons (zie hieronder*)

PROGRAMMA:
18.00 uur *BELOFTEN VROUWEN 60 RONDEN
19.00 uur *TOPDIVISIE VROUWEN 80 RONDEN
20.15 uur *TOPDIVISIE MANNEN 125 RONDEN
21.45 uur *BELOFTEN MANNEN 100 RONDEN
De Topdivisies strijden iedere week in de Marathon Cup competitie.

Aanvoerders klassementen
De huidige aanvoerders rijden in het Oranje PAK maar zijn tevens allemaal op dit moment aanvoerders van het jongeren klassement. Jongeren klassementsrijders rijden normaal in het Witte PAK. Uit de regio komen Elisa Dul (ALBERT HEIJN ZAANLANDER) Elisa rijdt niet, maar doet mee aan het weekend van 9 dec in Polen Wereldbeker wedstrijden. Sanne in het Hof (VICTRON ENERGY) doet ook mee aan de Wereldbekerwedstrijden in Polen. (Sanne traint en rijdt bij TEAM GOLD Langebaan).

Nummers 1 in het klassement op dit moment
– Anna Marit Sybrandi (BOLTRICS) Beloftendivisie
– Else Mieke van Maaren (BDM-BTZ) Topdivisiedivisie
– Harm Visser (JUMBO-VISMA) Topdivisiedivisie
– Wisse Slendebroek (OKAY/INTERFARMS) Beloftendivisie

 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...