Salland in de Spotlights: Verlichte Tocht op 15 december

Op vrijdagavond 15 december slaan Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland de handen ineen voor de verlichte tocht ‘Salland in de Spotlights’. Dit evenement maakt deel uit van het landelijke initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na eerdere succesvolle edities, waarbij jaarlijks meer dan 2000 bezoekers werden verwelkomd, staat dit jaar het Heinose platteland centraal.

Hedwig Haarman, organisator vanuit LTO Noord, kijkt uit naar de komst van veel belangstellenden in Heino: “Het mooie van de route is dat deze langs stallen en erven voert, dus je bent heel dichtbij het boerderijleven. Je komt langs mooie paden en ook twee kastelen doen mee”, vertelt Hedwig enthousiast. “We organiseren dit samen met Salland Boert en Eet Bewust nu voor de derde keer en de vrijwilligers zijn ieder jaar actiever om er iets moois van te maken. Dit jaar is Heino aan de beurt en 8 boerenbedrijven hebben de eer om de boerenerven te tonen.”

Tekst gaat verder onder foto..

Foto: Salland Eet en Boert Bewust

Unieke ervaring
De autotocht, die met eigen vervoer gereden kan worden, beslaat een route van ongeveer 30 km. De route voert over kleine weggetjes en kavelpaden. De afwisselende, sfeervolle route gaat uitsluitend over verharde wegen. Een unieke ervaring, aldus bezoekers van voorgaande jaren, geschikt voor zowel jong als oud.

Praktische informatie en aanmelding
Deelnemers kunnen tussen 16:30 en 20:30 uur starten en rijden ongeveer twee uur over de route. Hedwig: “Ieder kwartier kunnen er 35 auto’s starten. We doen dit verspreid om files te voorkomen. De route duurt zo’n twee uur. Bij het startpunt ontvangen de deelnemers een routeboekje. Voor kinderen is er een speurspel met kans op een mooie prijs. Onderweg worden deelnemers getrakteerd op hapjes en drankjes, aangeboden door lokale voedselmakers uit Salland.

Organisator van Salland Boert en Eet Bewust Roxanne Haarman is al even enthousiast: “Je merkt het aan de samenwerking onderling en dat het echts iets typisch Sallands is.”
Aanmelden voor deze gezellige kerstactiviteit is mogelijk vanaf 5 december. Gezien de beperkte capaciteit is het advies niet te lang te wachten met aanmelden.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...