Luttenbergs feest

Met een bijzonder gekleurde, vrolijke, maar vooral ook lange optocht is het Luttenbergs Feest donderdag 6 augustus geopend. Om 19:00 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de prijsuitreiking plaatsvond en het eerste vat bier werd geopend en geleegd.

Op deze aangename zomeravond was de publieke belangstelling groot en de reacties zeer positief. Het publiek kon dan ook genieten van diverse creaties, in allerlei soorten en maten. Grote en kleine wagens, kleurrijke loopgroepen en ook kinderen met versierde fietsen en karren sierden de Luttenbergse straten.

De jury, bestaande uit leden van de carnavalsvereniging uit Vilsteren, had een moeilijke taak! De kwaliteit van alle creaties was zeer groot! Uiteindelijk werd de Boerschop met hun zaadwagen de grote winnaar door zowel de publieksprijs als eerste prijs in de categorie zaadwagens te winnen. Deze prachtige wagen zal ook tijdens de Stoppelhaene te bewonderen zijn. De wagen met thema ‘Asterix en Obelix’, vakkundig bestuurd door Johan Wispels, ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ‘grote wagens’.

Het programma gaat vrijdag 7 augustus verder met een afwisselend programma: jeu de boules voor de 55+ers, schatgraven voor de kleintjes, vogelgooien, dondert de berg af en wipe-out. Verdere informatie over het programma, foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.luttenbergsfeest.nl

Luttenbergs_Feest_Donderdag__008 Luttenbergs_Feest_Donderdag__007 Luttenbergs_Feest_Donderdag__006 Luttenbergs_Feest_Donderdag__005 Luttenbergs_Feest_Donderdag__004 Luttenbergs_Feest_Donderdag__003 Luttenbergs_Feest_Donderdag__002

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...