Thuis energie besparen? De gemeente Olst-Wijhe helpt! 

De gemeente Olst-Wijhe kreeg subsidie van de Rijksoverheid vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik waarmee zij huiseigenaren kan helpen met energiebesparing. Het grootste deel van de subsidie is bestemd voor 2000 huishoudens met een koophuis. Hiermee kunnen zij gratis producten bestellen die helpen om thuis energie te besparen. Het project wordt uitgevoerd met Stichting Goede Buren uit Olst en de lokale bouwmarkten. “Een unieke samenwerking waarmee we het geld in onze gemeente houden en elkaar helpen in coronatijd”, zegt wethouder Marcel Blind.

Inwoners kunnen voor maximaal € 60 producten bestellen via een speciale webshop. Martha Beeker, voorzitter Stichting Goede Buren: “De webshop is open van 15 april tot en met 15 mei. Huiseigenaren kunnen in die periode een bestelling plaatsen. De producten worden geleverd door de lokale bouwmarkten. Wij verzamelen alle bestellingen en brengen ze vanaf juni rond. Hiervoor roepen we de hulp in van verenigingen in Olst-Wijhe. Zij krijgen hiervoor een vergoeding voor in de kas. Zo helpen we met deze klus veel partijen in de gemeente. We zoeken overigens nog verenigingen die willen helpen. Zij kunnen zich aanmelden via het formulier in de webshop.” Natuurlijk vindt de gemeente het belangrijk dat ook mensen die niet zo handig zijn met de computer een bestelling kunnen plaatsen. “Deze mensen kunnen contact met ons opnemen via e-mailadres info@dubbelbesparenolstwijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 06 – 305 59 328. Dit kan op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur of vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Wij plaatsen de bestelling dan graag voor hun”, zegt Martha. Inwoners die vragen hebben, kunnen op dezelfde manier contact opnemen met Goede Buren.

Wethouder Blind is blij met de mooie samenwerking tussen de gemeente, Stichting Goede Buren, lokale ondernemers en verenigingen. “Het is mooi dat we elkaar op deze manier weten te vinden in coronatijd en elkaar kunnen helpen. We hopen dat veel huiseigenaren van de mogelijkheid gebruikmaken om producten te bestellen die helpen om thuis energie te besparen.”

Dubbel besparen
Inwoners besparen niet alleen energie, maar ook op de energierekening. Dubbel besparen dus. En vaak leveren dit soort maatregelen ook nog extra wooncomfort op.

Bestellen
Inwoners die producten willen bestellen, kunnen vanaf donderdag 15 april kijken op www.dubbelbesparenolstwijhe.nl of doorklikken op wonen.olst-wijhe.nl/dubbelbesparen. Hier vindt men ook meer informatie over de actie.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...