Weerlicht: een verrassende avondwandeling langs projecties in de Deventer binnenstad

Na een succesvolle eerste editie keert Weerlicht in het eerste weekend van november terug met een uitgebreider programma op meer locaties en met makers niet alleen uit Deventer, maar ook uit Zwolle, Enschede en Arnhem. Op elf verschillende plekken in Deventer zijn er op vier aaneensluitende avonden, van donderdag 3 tot en met zondag 6 november tussen 18 en 22 uur naast lichtprojecties en animaties ook lichtinstallaties en performances te zien.

Op de donderdagavond 3 november om 19.00 uur wordt Weerlicht feestelijk geopend met een openingswandeling waarbij ook een aantal van de kunstenaars aanwezig zijn. De wandeling start bij De Drie Haringen.

Informatieboekjes zijn vanaf 24 oktober onder meer verkrijgbaar bij Kunstenlab, MIMIK, de bibliotheek Deventer en
de VVV en tijdens Weerlicht bij het informatiepunt De Drie Haringen. Weerlicht is vrij toegankelijk.

Nevenactiviteiten
In Kunstenlab is de tentoonstelling ‘no. 129 heavy frost’ van Roos van Haaften te zien. Haar vluchtige lichtbeelden zijn ‘landschappen’ samengesteld uit bouwafval, glas en spiegels die ze aanlicht met theaterlampen. Othilia Verdurmen toont tot en met 9 november in Kunsthalte een lichtprojectie van een tijdloze oneindige wereld,
geïnspireerd op mythologische verhalen. Van Teodora Ionescu is ook een tentoonstelling van cutouts van papier te zien bij MIMIK. De poëtische visie op de natuur die een ruimte binnendringt, groeit en zich aanpast is van 4 november tot en met 6 januari te zien.
Weerlicht is een samenwerking tussen Kunstenlab, BRUT, De Perifeer, NachtExpo, MIMIK, Burgerweeshuis, EICAS en Studio Z en is mede mogelijk gemaakt door gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, DCC, Stichting Wesselings – van Breemen en Jeannette Hollaar Fonds.


Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...