Thea van Dartel Oogstkoning van Stöppelhaene

Thea van Dartel is de nieuwe Oogstkoning van Stöppelhaene. Karin van den Belt en Emmy Koerhuis begeleiden haar als Hofdames. Het drietal gaat het komende jaar, maar vooral natuurlijk deze 65ste editie de Stöppelhaene representatief vertegenwoordigen.

Thea, Karin en Emmy werden woensdagavond gepresenteerd tijdens de Sallandse Cabaretavond, in een tot de laatste stoel uitverkochte Sallandse Herberg. Het drietal heeft laten weten trots te zijn te zijn uitverkoren Stöppelhaene te mogen representeren, al helemaal omdat het dit jaar een lustrumeditie is.

Oogstkoningin Thea van Dartel
Thea van Dartel (45) woont met Tijje en twee dochters Vera (12) en Aniek (10) op het Sallandse platteland van Loo bij Bathmen. Ze worden daar gezelschap gehouden door schapen, katten, konijnen, kippen en een haan.

Thea is content- en marketingcoördinator bij een uitgeverij in Deventer. “Daarnaast zit ik in het bestuur van het NaoberLOOkaal, het buurthuis in Loo, waar we voor jong en oud activiteiten organiseren en waar iedereen terecht kan voor gezelligheid.” Sportief is Thea ook: “Elke maandagavond leef ik me uit tijdens de bootcamp en tussendoor doe ik nog aan poweryoga en ik loop af en toe hard. Maar dat wil maar niet echt mijn hobby worden…”

Loo is nog wel een eindje weg van Raalte, maar Thea kreeg de Stöppelhaene met de paplepel ingegeven. “Mijn vader was vanaf het begin actief bij Stöppelhaene en mijn moeder noemt het ongeveer het mooiste weekend van het jaar. Ik kom van oorsprong uit Middel, ging in Raalte naar de middelbare school, dus dan krijg je er veel van mee.” Thea zat trouwens ook zo’n tien jaar in de PR-commissie van het Sallands Oogstfeest. Dat was in de jaren negentig. “Een erg leuke tijd en ontzettend mooi om onderdeel te zijn van zo’n grote groep met enthousiaste vrijwilligers die zo’n geweldig regionaal feest neerzetten.”

Oogstkoningin Stopppelhaene Raalte 2016 Thea van dartel

Oogstkoningin Stopppelhaene Raalte 2016 Thea van dartel

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Noordelijke waterschappen verlengen samenwerking muskus- en beverrattenbestrijding

De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen verlengen ...