Lichtroute door Deventer binnenstad met project Weerlicht

In de Deventer binnenstad kun je van 2 tot en met 5 november genieten van het sfeerfolle kunstproject Weerlicht. Dit is een jaarlijks kunstproject in Deventer, Nederland, dat plaatsvindt in de sfeervolle binnenstad en omdat projecties en installaties van kunstenaars, filmmakers en animatoren uit het oosten van Nederland.

Het thema van Weerlicht 2023 is ‘Private Space, Public Gaze’, gericht op binnenruimtes, zowel fysiek als innerlijk. Bezoekers kunnen kunstwerken ervaren die hen laten kijken naar de binnenruimtes van anderen en zichzelf.

Enkele van de deelnemende kunstenaars en hun locaties zijn:

  1. Aalt van de Glind – Toont zijn serie ‘Moe’ in de Drie Haringen, met projecties die zijn vriendin tonen terwijl ze chronisch vermoeid is.
  2. Ramon Eding – Toont interactieve installaties bij MIMIK die functioneren als “saferooms” om je terug te trekken.
  3. Jessica Kaasschieter – Projecteert haar gedichten in de Bagijnenstraat.

Tijden van Weerlicht zijn als volgt:

  • Donderdag, vrijdag en zondag: 19.00 tot 22.00 uur.
  • Zaterdag: 19.00 tot 24.00 uur.

Het informatiepunt voor Weerlicht is gevestigd in De Drie Haringen, Brink 55.
Meer informatie over de werken en het evenement is te vinden op de officiële website van Kunstenlab.

Kunst door middel van beelden
Daarnaast is er een open plek in de Korte Assenstraat waar video’s worden getoond, gemaakt door leerlingen van Het Stormink onder begeleiding van kunstenaar Teodora Ionescu, evenals video’s die zijn ingezonden door inwoners van Deventer. Insturen voor deze open plek kan tot 26 oktober naar jasmine@kunstenlab.nl.

Opening
De feestelijke opening op 2 november start om 19.30 uur, een wandeling met kunstenaars die begint bij De Drie Haringen. Op 3 november zijn er optredens van Dawn of a New World bij de Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18). Gedurende de hele periode is er een ‘moving graphic’ te zien in De Drie Haringen, gemaakt door Rik van Iersel in het kader van hanze | art. Bovendien is Weerlicht op zaterdag extra lang te zien, tot 12 uur ‘s nachts.

Over Weerlicht
Weerlicht is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder BRUT en Kunstenlab, in samenwerking met MIMIK, De Perifeer, Burgerweeshuis, EICAS, Neo Visionair, Bibliotheek Deventer en Studio Z. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Wesselings – van Breemen, Jeannette Hollaar Fonds en Deventer Cultuur Club.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...