'We hebben ze!' schrijft De Telegraaf vandaag.

'Dit is een geweldige prestatie. Wij zullen het vertrouwen niet beschamen,' zegt tijdelijk voorzitter Frank Volmer van Wakker Nederland.

Telegraaf heeft genoeg leden voor publieke omroep

Om in 2010 tot het omroepbestel te kunnen toetreden moeten nieuwe omroepen voor 1 april minimaal 50.000 leden hebben. Minister Ronald Plasterk (PvdA) van Cultuur beslist dan of de omroep ook echt zendtijd krijgt.

Wakker Nederland gaat gewoon door met het werven van leden, omdat ‘meer leden ook meer zendtijd’  betekenen op de lange termijn.

De mediawet schrijft voor dat de omroep onafhankelijk wordt van De Telegraaf, daarom gaat het dagblad zoeken naar een bestuur voor de stichting Wakker Nederland.

Initiatieven
Naast de Telegraaf zijn er meer omroepen die leden werven, presentator Peter Jan Rens maakte vorige maand bekend met een kinderpartij te komen en een publieke omroep.

Multicultizender Zenit zoekt ook 50.000 leden onder het motto ‘Nederland is van ons allemaal’, de zender wil tegenwicht bieden aan ‘nieuwe rechtse omroepen’ als PON (van Leefbaar Rotterdam-voorzitter Ronald Sørensen) en PowNed (van weblog GeenStijl). PowNed heeft nu bijna 36.000 leden.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...