De Grondbank GMG heeft bij de gemeente Deventer een schadeclaim van tonnen neergelegd omdat het bedrijf nog steeds geen licht vervuild slib mag storten in de Linderveldplas bij Lettele. Volgens de gemeente Deventer past de stort niet in het bestemmingsplan en is onduidelijk wat de gevaren voor het drinkwater zijn.

Schadeclaim van 300.000 euro bij de gemeente Deventer

De Grondbank snapt niet waarom Deventer ineens tegen de stort van grond en baggerspecie is in de Linderveldplas bij Lettele. Volgens de advocaat van de Grondbank had Deventer geen bezwaren, totdat de raad het college de opdracht gaf om de stort te voorkomen. Dat bleek bij de hoorzitting van de bezwarencommissie van Deventer. Omwonenden hebben bezwaar tegen het storten aangetekend, omdat de plas een stiltegebied is. De werkzaamheden zouden om die reden niet zijn toegestaan.

Het bezwaar is overigens tegen Deventer gericht, maar de gemeente is het eens met de omwonenden. Volgens de gemeente zorgt het ondieper maken van de plas door de grondbank voor meer natuur in de plas zelf, maar niet in de omgeving van de plas. En dat is nu de kern van de zaak anders is het simpelweg storten van grond en dat mag niet.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...