Supportersvereniging Go Ahead Eagles organiseert Koppeldarttoernooi: “Het is eigenlijk een gezelligheid en bier toernooi”

Supportersvereniging Go Ahead Eagles kondigt weer een nieuwe editie aan van het Koppeldarttoernooi Eagles Open. Iedereen is welkom, of je het bord nou wel weet te raken of niet. Gezelligheid staat voorop bij de supportersvereniging.

Al 10 jaar worden er ieder jaar één of twee toernooien georganiseerd, één keer een single toernooi en één keer een koppeltoernooi. Deze keer op 19 november in een weekend waar Go Ahead niet speelt. “Wij doen het in het supportershome, dus als we dat na een thuiswedstrijd gaan doen de volgende dag, dan plak je vast aan de vloer van al dat bier.” zegt een lid van de Supportersvereniging lachend.

Deelnemers
Vaak doen er 32 tot 40 koppels mee aan het toernooi. Naast plezier darters doen er regelmatig ook grote namen mee. “We zien in Deventer een aantal supporters die het leuk vinden om een pijltje te gooien, en dat is dan gemixt met dartspelers uit de omgeving Deventer die op competitie niveau acteren van de vierde tot de eredivisie.” Het gaat hier om Danny Jansen en Michel van der Horst, beide spelend in de PDC.

“Er zijn wel eens Go Ahead spelers die een kijkje komen nemen na een training. Die hebben wel eens een aantal een uurtjes mee gedaan. Ze zijn altijd welkom en mogen altijd een pijltje mee gooien”.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Henny Meyerink

Een en al gezelligheid
Er zijn natuurlijk altijd mensen die beter kunnen gooien dan de andere, maar dat bederft de pret niet. “Die mensen voelen zich niet groter dan anderen, en dat maakt de sfeer relaxed. De sfeer is altijd goed, het is eigenlijk een gezelligheid en bier toernooi.

Bij elke 180’er die gegooid wordt schenken wij een kannetje bier. Dus als iemand van het koppel een 180’er gooit, dan krijgt die een kannetje bier als prijs. Omdat het al een hele prestatie is om 180 te gooien”.

Prijzen
Er vallen verschillende prijzen te winnen in dit toernooi, maar geen geldprijzen. “Als je er geldprijzen tegenover zet krijg je hele prestatie gerichte spelers. Daarmee neem je het plezier weg van de mensen die voor het plezier darten.” Wel kunnen er vlees- en drankpakketten, een Go Ahead Eagles shirt, een gesigneerde bal, of een waardebon van de fanshop gewonnen worden. “Maar de ultieme prijs is natuurlijk de eeuwige roem”.

Tijden en aanmelden
Het toernooi vindt plaats op 19 november, om 10:00 uur opent het supportershome zich en om 11:00 uur is de aanvang van het toernooi. Kosten voor leden van de supportersvereniging zijn 10 euro per koppel. En voor niet-leden 15 euro per koppel. Aanmelden kan via: aanmelding@sv-gae.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...