Stel dat schoot na verkeersruzie op A1 verdacht van poging tot doodslag

De man en vrouw die zaterdag zijn aangehouden voor het beschieten van een automobilist op de A1 bij Deventer, worden verdacht van poging tot doodslag. Aan de schietpartij ging een verkeersconflict vooraf. De 25-jarige Rotterdammer en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse zitten nog vast en hebben nog geen verklaring afgelegd.

Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Enschede, vertelde dat hij samen met een vrouw en haar kinderen in zijn auto over de A1 reed, richting Enschede. Onderweg zou er iets zijn gebeurd waardoor mogelijk schade is ontstaan aan zijn auto. Na enige tijd naast elkaar te hebben gereden en gebaren over en weer, besloten beide automobilisten hun auto aan de kant te zetten op de vluchtstrook.

Toen de Enschedeër uit zijn auto stapte en naar de andere automobilist liep, werd hij beschoten vanuit de auto. Daarna reed de bestuurder van die andere auto met hoge snelheid weg.

Kinderen geschrokken

“Gelukkig was de man niet ernstig gewond en kon hij de auto met daarin de vrouw en haar kinderen nog naar een veilige plek op een parkeerplaats naast de A1 brengen”, vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

Vanaf die parkeerplaats belde de man de politie, waardoor het signalement van de man en vrouw in de andere auto snel kon worden doorgegeven. Het duo werd niet veel later, in Enschede, aangehouden.

“De kinderen die in de auto zaten, waren vreselijk geschrokken. Ze hebben van ons nog een traumabeer gekregen en zijn met ons mee geweest naar het bureau. Van mijn collega’s heb ik begrepen dat ze daarna wel gewoon weer naar huis gegaan met z’n allen.”

Wapen nog zoek

De auto van de man uit Rotterdam is in beslag genomen voor onderzoek. Het wapen waarmee is geschoten, is nog zoek. “Het was in eerste instantie de bedoeling dat we daar langs de A1 bij Deventer verder zouden gaan met onderzoek. Maar omdat de verdachten helemaal in Enschede werden aangehouden, hebben ze genoeg gelegenheid gehad om het wapen onderweg in het water, in een prullenbak, in de berm of in de bosjes te leggen. We vonden het iets te gortig daar de A1 voor af te sluiten.”

Westerhoff: “We hopen dat, als iemand het wapen vindt, direct de politie wordt gebeld. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis na de beschieting. En gezien de aard van de verwonding, hebben we wel een vermoeden wat voor vuurwapen het is.”

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...