Raalte zoekt visiemakers

Heb jij zin om de toekomst van de gemeente Raalte vorm te geven? Heb jij een frisse blik op de toekomst van het buitengebied, het aantrekkelijk en leefbaar houden van bestaande wijken en dorpen of onze positie in de regio? Meld je dan aan als visiemaker en beantwoord samen deze inhoudelijke kernopgaven van de omgevingsvisie.
In Raalte maken we samen een omgevingsvisie. Luistervinken spraken met 1079 inwoners over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van hun leefomgeving. Dit leverde heel veel belangrijke informatie op. Na onder andere een wetenschappelijke beschouwing en de blik van vakexperts heeft de gemeenteraad drie kernopgaven vastgesteld.

De kernopgaven
1. De eerste gaat over het buitengebied. Daar willen we van alles; ruimte voor boeren, ruimte om duurzame energie op te wekken, maar ook ruimte voor toerisme, ondernemen én wonen. En dat brengt een andere dynamiek: hoe gaan we hier mee om? Hoe geven we vorm en invulling aan de ontwikkelingen in het Buitengebied, zodat het een prettige plek blijft om te wonen, werken, ondernemen en recreëren?

2. “Ik wil hier gewoon prettig kunnen blijven wonen!”, dat hoorden we het vaakst. Maar veel wijken zijn al zeker 40 jaar oud. We staan ook voor grote klimaat en energie-uitdagingen. De tweede opgave is daarom: hoe houden we onze wijken en dorpen leefbaar, sociaal sterk en levensloopbestendig?

3. En de laatste opgave zijn de voorzieningen in onze gemeente en onze positie in de regio. Wie zijn we en welke kansen willen we benutten als het gaat om leven, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente?

Over de omgevingsvisie
De omgevingsvisie is een instrument in de nieuwe omgevingswet. Deze visie gaat over hoe wij willen dat onze toekomstige leefomgeving er uit ziet? Wat is ons DNA en hoe richten we samen de leefomgeving in. De visie is straks de leidraad bij afwegingen in de gemeenteraad, maar helpt ook inwoners bij het ontwikkelen van een initiatief.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...