Stadsprins Hanze XIX geïnstalleerd in Deventer

Op vrijdag 9 oktober is Ronald Groenheyde geïnstalleerd als Stadsprins Hanze XIX van Deventer. Onder de vrolijke tonen van de Muziekvereniging de Deurdweilers werd de nieuwe stadshoogheid door grootvorst Tonny Leerink geïnstalleerd, dit doormiddel van de Deventer prinsenketting en de prinsenstaf. Daarna werden Stephen Surink en Jeroen Westerink geïnstalleerd als stadsadjudanten. Voor het eerst in de geschiedenis van het Deventer Carnaval wordt de Stadsprins gesteund door 2 adjudanten. Nadat de adjudanten geïnstalleerd waren, werden Francis Groenheyde en Patty Surink geïnstalleerd als Hofdames. Op het podium stond een zeer ervaren groep carnavalsvierders bij elkaar, opgeteld 111 jaar carnavals ervaring. Dit beloofd veel goeds voor het seizoen 2015/2016.

De nieuwe stadshoogheid heeft gekozen om binnen het Deventer Carnaval een nieuwe trend neer te zetten, dit onder het motto “Dit joar geet alles aenders”. Deze nieuwe trend is niet alleen doormiddel van 2 adjudanten en hofdames. Maar ook met de keuze voor hun kleding. Het gehele team is gestoken in lange jassen, welke speciaal gemaakt zijn in het hart van het landelijk carnaval in Oeteldonk (”s-Hertogenbosch). De kleding is geïnspireerd naar de prinsen die de laatste jaren de scepter hebben gezwaaid in Lampegat (Eindhoven).

De kersverse stadsprins, welke regeert onder auspiciën van de Federatie Deventer Carnaval , hoopt dit carnavals seizoen een lans te breken voor het carnaval om dit weer meer op de kaart te zetten bij het Deventer publiek. Een van de plaatsen waar Hanze XIX en zijn gevolg akte de préséance zullen geven is op het grote Rosenmontagbal in het Hof van Colmschate op maandag 8 februari 2016.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Weersverwachting Woensdag 07 Juni

Door Erwin Hoogenboom  Woensdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...