Jaarwisseling in de gemeente Raalte: veilig en gezellig

De gemeente Raalte en de politie willen dat de jaarwisseling ook dit jaar weer voor alle inwoners een gezellig en ontspannen feest wordt. Daarom heeft de gemeente opnieuw maatregelen getroffen om Oud en Nieuw veilig en zonder overlast te laten verlopen. De regels zijn gesteld in het kader van de veiligheid en het beperken van overlast.

Maatregelen Burgemeester Martijn Dadema: “We willen met elkaar graag goed en gezond het nieuwe jaar ingaan. Hierbij hebben we veiligheid hoog in het vaandel. Daarom doen we dit jaar weer mee aan de BOCK-campagne en hebben we duidelijke regels rondom vuurwerk en carbid. Maar minstens zo belangrijk is het om rekening met elkaar te houden.” De maatregelen die de gemeente Raalte heeft genomen, zijn bedoeld om de jaarwisseling voor iedereen rustig te laten verlopen.

Tijden Er mag vuurwerk worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Vuurwerkverbod In het centrum van Raalte geldt een vuurwerkverbod voor de openbare weg op de volgende locaties:

· De Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat;

· De Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/ Grote Markt;

· De Grote Markt;

· De Plas;

· De Grotestraat vanaf De Plas/ Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt;

· De Nieuwe Markt;

· De Waag;

· De Domineeskamp (inclusief het terrein voor de Jumbo en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank);

· De Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

Vreugdevuren Binnen de gehele gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Carbidschieten Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte, maar het moet wel veilig gebeuren! We vragen daarom extra aandacht voor de regels die hiervoor gelden. De regels zijn te vinden via www.raalte.nl/carbidschieten. Ook doet de gemeente dit jaar weer mee aan de BOCK-campagne. Het

doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen. Dit jaar is er speciale aandacht voor gehoorbescherming tijdens carbidschieten.

Gemeente en politie controleren in de maand december of de regels voor het carbidschieten worden nageleefd. Bij een overtreding kan een boete worden gegeven die kan oplopen tot maximaal € 6000,-.

Vuurwerkkaravaan We willen allemaal een schone leefomgeving. Daarom trekt op donderdag 2 januari de vuurwerkkaravaan langs alle dorpen van de gemeente Raalte. Op een centrale plek kunnen de vuurwerkresten worden aangeboden.

Meld overlast De verschillende maatregelen nemen echter niet weg dat overlast kan plaatsvinden. Dit kan gemeld worden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...