De afdeling van de nieuwe partij DPS (de Democratische Partij voor Solidariteit) in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen is tegen een nieuw stadskantoor, omdat er veel miljoenen over tafel gaan terwijl dat volgens deze partij niet nodig is.

Nieuwe partij DPS tegen nieuw stadskantoor

De Leeuwenbrug staat nu voor de helft leeg. Je kunt dus dat hele gebouw gebruiken als een stads-kantoor, en daarmee miljoenen besparen. Ook tast het nieuwe gebouw de skyline van Deventer aan. Met het geld kan beter iets gedaan worden voor de zwakken in de Deventer samenleving. Het geld kan beter besteed worden aan armoedebestrijding.

“Rechtop” (de kortingsregeling op activiteiten voor de minima) kan dan gratis. Voor veel mensen met een uitkering of laag inkomen is de eigen bijdrage aan deze regeling zelfs nog te veel.

Er kan dan ook meer geld naar de sociale woningbouw in de lagere loonklassen. Daar zijn inmiddels nu huizen voor afgebroken. En de vraag is wanneer er weer gebouwd wordt voor deze doelgroep. Het stadskantoor is een prestigeproject van de politici, zoals Berkelder, Hiemstra en oud-wethouder Doornebosch. Zodat ze later kunnen zeggen “dat hebben wij laten bouwen”. Men vergeet er dan bij te zeggen dat het geld van de Deventer belastingbetaler is, en dat de onderkant van de Deventer Samenleving daar offers heeft voor moeten brengen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...